Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Batman'daki kamyonları yakanlar yakalandı ve tutaklandı

ANKARA(ANKA) – Batman’ın Hasankeyf ilçesi Kesmeköprü köyü mülkî sınırlarında, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda, 21 Ağustos 2015’te bir adet kamyonun yakılması olayı ile ilgili üç kişi yakalandı. Bu kişiler “Terör Örgütüne Yardım Yataklık” suçundan tutuklandı.

Bölücü teröristler güneydoğuda eylemlerini dün de sürdürdüler. TSK’nın internet sitesinden verilen bilgiye göre Van Gürpınar ilçesi Güzelsu Jandarma Karakol Komutanlığına, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlar ile yapılan saldırı sonucu bir personel hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması için bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

Bitlis Merkez Buzlupınar mevkiinde, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Bitlis-Baykan karayolu kesilerek beş araç yakıldı.

Van Erciş Örene Köprüsü Mevkiinde, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Erciş-Tatvan karayolu kesilerek bir TIR, bir tanker ve bir kamyon yakıldı.

Erzurum Tekman İlçesi Tekman-Hacıömer yolu üzerinde, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Jandarma devriye araçlarının geçişi esnasında El Yapımı Patlayıcı ile saldırıda bulunuldu. Saldırıda birliklerde herhangi bir hasar veya zayiat meydana gelmedi.

Siirt Pervari ilçesi Tosuntarla Köyü sınırları içerisinde bulunan GSM baz istasyonu, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, El Yapımı Patlayıcı ile patlatılarak kullanılamaz hale getirildi.

Hakkâri Çukurca ilçesi 1’inci Komando Tugay Komutanlığı unsurları tarafından Köprülü-Geçimli arasında yapılan Mayın aramasında, iki adet El Yapımı Patlayıcı tespit edilerek yerinde imha edildi.

Şanlıurfa ili Suruç ilçesi 11 Nisan Mahallesinde, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı unsurlarınca, bir adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği tespit edilerek yerinde imha edildi.

Kilis Elbeyli İlçesi Çıldıroba köyü mülkî sınırları içerisinde, 1’inci Hudut Alay Komutanlığı unsurlarınca, yasa dışı yollardan Suriye’den Türkiye’ye giren ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen, dördü yabancı toplam altı kişi yakalandı.

Mardin Nusaybin’de 4’üncü Hudut Alay Komutanlığı unsurlarına, Bölücü Terör Örgütü mensubu iki terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Siirt Pervari İlçesi Katu Tepe bölgesinde, Komando Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca icra edilen operasyonda Bölücü Terör Örgütü mensuplarının kullandığı değerlendirilen sığınakta yapılan aramada şu malzemeler ele geçirildi: Bir Adet keskin nişancı dürbünü, bir Adet gece görüş dürbünü, bir Adet kobra telsiz ile bağlantılı patlayıcı düzeneği, 10 Adet örgütsel doküman, 16 Adet kablo bağlantılı büyük pil, bir Adet beş metre uzunluğunda telefon kablosu, Bölücü Terör Örgütü mensuplarına ait sırt çantası, hücum yeleği, örgüt kıyafeti ve muhtelif gıda ve yaşam malzemesi. (ANKA)

(ORH/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.