Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Bir Haftada 38 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

 Türk Silahlı Kuvvetlerince, terörle mücadele operasyonları kapsamında son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, son bir hafta içinde gerçekleştirilen terörle mücadeleye ilişkin operasyonlara ilişkin bilgilendirme yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye’nin güvenliğini sağlamak amacıyla, yurt içerisinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere DEAŞ dâhil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, son bir hafta içerisinde PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Ağrı, Mardin, Van ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildiği vurgulandı. Bu çerçevede, operasyonlarda yurt içinde 11 ve yurt dışında 27 olmak üzere toplam 38 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda, 10 adet RPG-7 R/A mühimmatı, bir adet piyade tüfeği, bir adet makinalı tabanca, 745 adet muhtelif hafif silah mühimmatı, 255 kilogram amonyum nitrat, 73 kilogram C-4 patlayıcı madde, 17 adet el bombası, bir adet gaz maskesi, iki adet telsiz, 27 adet fünye ele geçirilmiş, 10 adet EYP imha edildi. Söz konusu operasyonlarda bir asker şehit, iki asker de yaralandı.

MÜCADELE EN SON TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLİNCEYE KADAR DEVAM EDECEK

PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 169 kilogram toz esrar, 42.9 kilogram uyuşturucu, 10 bin 200 paket kaçak sigara, 76 adet cep telefonu ele geçirildi.

Azim ve kararlılıkla icra edilen operasyonlarla PKK/KCK terör örgütü üzerinde oluşturulan baskı neticesinde, örgütün serbest hareket etmesinin ve eylem kabiliyetinin kısıtlandığının belirtildiği açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde icra edilen harekâtların da başarı ile devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, TSK’nın Türkiye’nin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliği ve bölünmez bütünlüğü hedef alan başta FETÖ/PDY, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini, yurt içi ve yurt dışında kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığında olduğu vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.