Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

“Biz Öğrenciye Üniversiteyi Aratmadık, Üniversiteyi Öğrencinin Ayağına Götürdük”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz öğrenciye üniversiteyi aratmadık, üniversiteyi öğrencinin ayağına götürdük. En büyük başarımız buradadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erciyes Üniversitesi Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, üniversitelerin destek olmadığı, öncülük etmediği bir kalkınma hamlesinin hedefine ulaşması mümkün olmadığını vurgulayarak, “Halktan kopuk, şehrinden kopuk, ülkenin ve milletin dertlerinden kopuk bir üniversitenin ne kendi öğrencisine ne de memlekete bir faydası olur” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ SAYIMIZ BUGÜN 7 MİLYON 616 BİN”

Türkiye’nin son 16 yılda çok büyük bir dönüşüm yaşadığını söyleyen Erdoğan, “ Sadece ekonomide, yatırımlarda, demokrasi ve siyasi temsilde değil üniversitelerimizin standartlarında da pek çok başarıya imza attık” diye konuştu. Değişimin sadece üniversite, öğretim görevlisi veya öğrenci sayılarında gerçekleşmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elbette bu alanlarda cumhuriyet tarihimizin tamamında yapılanlardan kat be kat fazlasını 2002’den bu yana hayata geçirdik. Şu gerçeği görmemiz lazım. 76 üniversiteden aldığımız bu sayıyı 130 ilaveyle 206’ya çıkardık. 2002 yılında 2.5 katrilyon lira olan yükseköğretim bütçesini 2018 yılında yaklaşık 28 katrilyon liraya yükselttik. 2002’de 494 olan meslek yüksekokulu sayımızı 996’ya, 171 olan yüksekokul sayımızı 464’e taşıdık. 1 milyon 656 bin 18 olan üniversite öğrencisi sayımızı bugün 7 milyon 616 bine ulaştırdık” şeklinde konuştu.

“BİZ ÖĞRENCİYE ÜNİVERSİTEYİ ARATMADIK, ÜNİVERSİTEYİ ÖĞRENCİNİN AYAĞINA GÖTÜRDÜK”

Uzun yıllar Türkiye’de üniversitelerin öğrenci olaylarıyla ya da ideolojik dayatmalarla anılageldiğini söyleyen Erdoğan, “Özgürlüğün ve bilimsel düşüncenin merkezi olması gereken kurumlar, daha çok yasaklarla, çatışmalarla, ikna odalarıyla ya da kapılarında gözyaşı döken başörtülü kızlarımızla gündeme geliyordu” ifadelerini kullandı. “Özellikle bizim öğrencilerimiz maalesef sağ-sol çatışmalarının birçok üniversitemizi esir aldığı kasvetli döneme tekabül etti” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı şehirden gelmiş, kimi zaman aynı mahallede senelerce oynamış gençler, bir süre sonra siyasi kamplaşmanın kurbanı oldu. Biz öğrenciye üniversiteyi aratmadık, üniversiteyi öğrencinin ayağına götürdük. En büyük başarımız buradadır” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.