Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Bozdağ: Bu Karar, Recep Tayyip Erdoğan’ın Öncülüğünün Başarısıdır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Kudüs tasarısının kabul edilmesine ilişkin, “Bu karar, Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinin ve öncülüğünün başarısıdır. Türkiye’nin gurur kararıdır” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, BM Genel Kurulu’nda 128 ülkenin ‘evet’ oyuyla Kudüs tasarısının kabul edilmesinin ardından Twitter’da paylaşımlarda bulundu. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu üyesi 128 ülkenin ABD Başkanı Trump’ın aldığı ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını veto ettiğini bildiren Bozdağ, “BM üyesi 128 ülke bu kararla onurlarına ve bağımsızlıklarına sahip çıktı, tam egemen ve bağımsız devletler olarak ABD’nin açık tehdidine ve baskısına boyun eğmediğini gösterdi, güçlünün haklı olmadığını, haklının güçlü olduğunu ilan etti, BM’nin kararlarına bağlı kaldı” ifadelerini kullandı.

“BU KARAR, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ÖNCÜLÜĞÜNÜN BAŞARISIDIR”

Bozdağ, açıklamasında şunları kaydetti:

“BM üyesi 128 ülke; haksızlığın, gücün, baskının, tehdidin, kabalığın ve kabadayılığın uluslararası hukukta yeri ve karşılığı olmadığını ve bunların geçersiz olduğunu ABD yönetimine ders olarak öğretti. Umarım ABD yönetimi, bu dersi anlamıştır. BM’nin bu kararı, Filistinlilerin ve Kudüs’ün yalnız ve sahipsiz olmadığını göstermiştir. BM’nin bu kararı, İslam ülkelerini birleştirdiği gibi; BM üyelerini de birleştirmiş, Kudüs’ün sadece Filistinlilerin/Müslümanların değil insanlığın meselesi olduğunun da göstermiştir.

Türkiye, milletimizin ve devletimizin büyüklüğüne ve onuruna yaraşır bir mücadele vermiş ve bu tarihi kararın öncüsü ve mimarı olmuştur. Bu karar, Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinin ve öncülüğünün başarısıdır. Türkiye’nin gurur kararıdır. Bugün milletimizin ve ülkemizin başarı, onur ve gurur günüdür. Milletimize ve ülkemize bu büyük ve tarihi başarıyı, onuru ve gururu yaşatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetimize gönülden teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.