Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Kutsal Damacana 4 Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Audi

Bozdağ: Siyasetin Dibe Vurduğunun Göstergesi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazonoğlu ile ilgili sözlerine ilişkin, “Türk siyasetinin dibe vurduğunun göstergesidir” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun Sema Ramazanoğlu ile ilgili sözleri için “Dünkü açıklamalar üslup bakımından Türk siyasetinin dibe vurduğunun göstergesidir” dedi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının arkasında olduğunu söylemesini "Daha vahim" sözleriyle eleştiren Bozdağ, şunları söyledi:

“Siyasetteki edep yüklü ahlak yüklü üslubun yerine edep ve ahlaktan yoksun üslubun ikame edildiğini görüyoruz. Bu son derece üzüntü verici. Bu açıklama üzüntü verici olduğu gibi daha sonra 'sözümün arkasındayım' gibi açıklaması da yaptığı ilk açıklamadan daha vahim bir durumdur.

Yanlışta ısrar etmenin anlamı yok. Ne söylerseniz söyleyin mızrak çuvala sığmaz. Sözler ana muhalefet partisinin liderinin ağzına yakışacak sözler değil. Sayın Kılıçdaroğlu demek ki kendi içindeki duyguları dışarı yansıtmış. Kalbinde ne varsa onları söylemiş. Umarız bu yaptığı yanlıştan döner, yanlışta ısrar etmez.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçmen bilgilerinin internette yayınlanması konusunda ise “Türkiye'deki seçmen sayısına yakın bir rakam. Seçmenlerle ilgili bilgiler partilerle de paylaşılıyor. Oradan mı sızdı, bakılması lazım. Gerekli tetkikler başlatılmıştır” açıklamasında bulundu.

-“GEREKLİ TAHKİKAT HEM ADLİ BOYUTUYLA HEM İDARİ BOYUTUYLA BAŞLATILMIŞTIR“-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 50 milyon kişinin kimlik bilgisinin internette paylaşılması iddiaları üzerine açıklama yaptı. Bozdağ, “Türkiye'deki seçmen sayısına yakın bir rakam. Bildiğiniz gibi YSK, seçmenlere ilişkin bilgileri siyasi partilerle de paylaşıyor. O nereden sızdı, nasıl sızdı bunun araştırılması, tahkik edilmesi, üzerinde durulması lazım. Öyle zannediyorum ki dün bu haberlerin çıkmasından sonra gerekli tahkikat hem adli boyutuyla hem idari boyutuyla başlatılmıştır” diye konuştu.

Bozdağ, bu haberin daha önce de çıktığını hatırlatarak, “Sayın Binali Yıldırım'ın söylediği açıklama doğru bir açıklama. Benim söylediğim de onunla ilgili bir açıklama. Şu anda kişisel verileri koruma kanunu çıktı. Bu kanun, yakın bir zamanda yürürlüğe girecektir. Kanunla bütün vatandaşlarımızın kişisel verileri koruma altına alınmıştır, nasıl işleneceği kurallara bağlanmıştır. Bu düzenleme ile kişisel veriler tüm dünyada olduğu gibi koruma altına alınmıştır. Geçmişte 2010’da olan olay gibi bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler bu kanunla alınacaktır. Bu konuyla ilgili de sorumlular hakkında gereken yasal işlemler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.