Öne Çıkanlar sinema vizyona girecek yeni filmler Paribu Cineverse jeoloji vizyon 7 nisan gündemi ebay Atom tedavisinden sonraki süreç nedir bebek sallamak doğru mu Aubameyang YENİLDİ atv

“Bundan Sonra Ülkemizde Hiçbir Şey 15 Temmuz Öncesi Gibi Olmayacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “FETÖ’nün ihanetini unutmayacağız, unutturmayacağız. Darbe girişimini fiilen yürütenleri, arka planda onları yönetenleri, darbecilere destek olanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı’nda konuştu. “Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimizi hatırladıkça geleceğe güvenimiz artıyor ve artacak” diyen Erdoğan, şu mesajları verdi:
“Devletlerin ve milletlerin tarihlerinde, geleceklerine yön veren kritik dönüm noktaları vardır. 15 Temmuz Türk milleti için ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti için, işte böyle bir tarihtir.
Bundan sonra ülkemizde hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olmayacaktır. Tek parti döneminin zulmünü yaşayan milletimiz, bir daha böyle bir zillete asla rıza göstermeyecektir. 27 Mayıs darbesinin, 12 Eylül darbesinin, 28 Şubat müdahalesinin mahcubiyetini yaşayan milletimiz, bir daha asla böyle bir mihnete maruz kalmayacaktır. Menderes gibi bir beyefendinin, haksız yere darağacında son nefesini vermesine engel olamayan milletimiz, bir daha böyle bir utancı asla yaşamayacaktır.

“Aklımızı Kesinlikle Kimseye İpotek Etmeyeceğiz”

Milletimiz bir daha asla, FETÖ gibi, inancını eğitim ve hayırseverlik duygularını sömürerek, ihanet zehrini damarlarına zerk etmek isteyen örgütlerin, ülkesinde boy göstermesine meydan vermeyecektir. Her kim ki din adına, mukaddes bildiğimiz değerler adına bizi istismara kalkışırsa önce Kur’an-ı Kerim’de defalarca emredilen ‘Akletmez misiniz’ ikazını hatırlayacağız. Rabbimizin bize en büyük ihsanı olan irademizi, aklımızı kesinlikle kimseye ipotek etmeyeceğiz. Bölücü gayelerle milletimizin içine etnik veya mezhebi fitne sokmaya çalışanlara karşı da aynı yolu izleyeceğiz.
Bu ihanet teşebbüslerinin üstesinden coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın, kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin bize gösterdiği hakikatlerin rehberliğinde yola devam edeceğiz.

“Ya Olacağız Ya Öleceğiz”

15 Temmuz ile onun ayrılmaz parçası olarak gördüğüm bölücü terör örgütünün saldırılarıyla etrafımızı kuşatmaya yönelik sinsi oyunlarla gördük ki artık ‘Ya olacağız ya öleceğiz’. Bu sebeple 2023 hedefleri bizim için sıradan bir kalkınma programının çok ötesinde anlamlara sahiptir. Yaklaşık 200 yıldır gerileye gerileye geldiğimiz yerin bir tarafı uçuruma, bir tarafı düz duvar gibi yalçın sırtlara açılıyor. Bir başka ifadeyle gidecek yerimiz kalmadı.

“15 Temmuz, Bizim Yeni Çanakkalemizdir, Dumlupınarımızdır, Sakaryamızdır”

Kurtuluş Savaşımızın ardından razı olduğumuz sınırlarımız, Misak-ı Millimizin dahi gerisinde bulunmasına rağmen hala bize rahat vermiyorlarsa artık geriye değil ileriye bakma zamanı gelmiş demektir.
Çanakkale’den aldığımız cesaretle ve öz güvenle Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıdık. 15 Temmuz, bizim yeni Çanakkalemizdir, Dumlupınarımızdır, Sakaryamızdır. Yıllardır darbelerin, müdahalelerin, vesayet güçlerinin pençesinde kıvranan bu millet, 15 Temmuz’da şahlanışını ifade etmiştir. Buradan aldığımız cesaret ve özgüvenle elde edeceğimiz bir sonraki zafer, 2023 hedeflerine ulaşmak olacaktır. Savaşların, işgallerin biçim değiştirdiği bir dünyada demokratik, ekonomik, siyasi ve ferdi özgürlüğümüz bizim elimizdeki en önemli fırsattır. Şehitlerimize layık olmanın yolu, ülkemizi her alanda muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmayı amaçlayan 2023 hedeflerine ulaşmaktan geçiyor. Bizim bizden başka dostumuz yok.

“250 Şehidim, 2 Bin 193 Gazim Var, Ne Belgesinden Bahsediyorsun?”

FETÖ’nün ihanetini unutmayacağız, unutturmayacağız. Darbe girişimini fiilen yürütenleri, arka planda onları yönetenleri, darbecilere destek olanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Batı bize ne diyor biliyor musunuz? ‘Hani’ diyor ‘belge’, daha ne belgesi olacak, 250 şehidim, 2 bin 193 gazim var, ne belgesinden bahsediyorsun? Şu anda da yargıda,  bunlar yargılanıyor, hukuk bunlarla ilgili gerekli kararı verecektir. Niye rahatsız oluyorsunuz? Söyledikleri ne biliyor musunuz? ‘Ama bunlar bizi tatmin etmiyor’.
Siz buraya kaçıp gelenleri lütfen Türkiye’ye gönderin de, bunların suçu irtikap ettikleri yer Türkiye’dir, Türk mahkemelerinde bunların yargılanması gerekir, Alman mahkemelerinde değil. Bunu bizzat bu son gidişte Merkel’in kendisine de söyledim. Bizden geliyorsun, çift vatandaşlı birisini istiyorsun, niye? Suçu burada irtikap etmiş, burada da yargılanıyor ve tutuklandı. Eğer yargı onlarla ilgili olumlu bir şey düşünürse gereğini yapar.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.