Büyükşehir Fen İşlerinden

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığınca Vatandaşların sorunlarını ivedilikle çözmek zaman kaybını önlemek nedeniyle “Halk Günü” düzenledi.  

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Üçpınar; vatandaşların sorunlarını doğrudan dinleyip çözüm bulmak amacıyla böyle bir uygulama başlattık dedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca , Halk günlerinin, her hafta salı günü saat 10.00 ile 12.00 arasında Büyükşehir Belediyesi'nin Tandoğan'daki ana hizmet binasında gerçekleştirileceğini belirtildi.


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, vatandaşların sorunlarını çözmek ve bürokratik işlemleri azaltmak amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını belirterek, “Direkt olarak vatandaşlarımızla görüşelim ve burada bütün müdürlerimizle sorunlarını çözelim istedik” dedi.
Fen İşleri Daire Başkanlığı olarak 8 birimle çalıştıklarını ve hizmet alanlarının çok geniş olduğunu bildiren Üçpınar, şunları söyledi:
“Özellikle yol, inşaat, köprü, yaya üst geçidi, kaldırım, numarataj, cadde isimlerinin değişikliği, altyapı yatırımları, AYKOME işlemleri, bütün altyapı ruhsatlarının verilmesi, asfalt katılım bedellerinin tekrar hesaplanması, vatandaştan gelen şikayetler vs. gibi çok çeşitli konularda hemen her gün bize onlarca vatandaşımız müracaat ediyor. Bütün birimlerimiz sabahtan akşama bu konularla uğraşıyor, diğer çalışmalarımız aksıyor. Vatandaşımız da günün neredeyse 8 saatini burada geçiriyor. Dolayısıyla hem bizim hem vatandaşın işi aksıyor. Bu nedenle halk günleri düzenlemeye karar verdik."

“Derdi Olan Herkesi Dinleyeceğiz”

Düzenlenen ilk halk gününde 20 muhtar ile 60’a yakın vatandaşı dinleyen Vedat Üçpınar, "Derdi olan tüm vatandaşlarımızı dinleyeceğiz. Bizim de çalışmalarımız Vatandaşların şube müdürlüklerinden randevu almalarını isteyen Üçpınar, toplantılara randevusuz da gelinebileceğini, ancak görüşmelerde önceliğin randevu alan kişilere tanınacağını belirtti. 
Üçpınar, halk günlerine katılmak isteyenlerin, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın tüm şube müdürlüklerinin sekreteryasını veya Daire Başkanlığı'nı arayabileceklerini söyledi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.