Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu Emeklilikte Yaşa Takılanlara İlişkin Son Noktayı Koydu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin, “Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz ve bunun dışında bir düzenleme yapamayacağımızı ifade ediyoruz. Yaşlarını beklemekle ilgili şu anda bir düzenlememiz ve çalışmamız söz konusu değil” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin birinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin, “Bizdeki emeklilik yaşı şu an itibarıyla ortalama 52. OECD ülkelerinin ortalama emeklilik yaşı ise 72. Yaptığımız düzenlemeyle bunu 2036’ya kadar erkeklerde 60 yaşına, kadınlarda da 58 yaşına dönüştürecek bir yolculuk yapılıyor. Dolayısıyla  emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz ve bunun dışında bir düzenleme yapamayacağımızı ifade ediyoruz. Yaşlarını beklemekle ilgili şu anda bir düzenlememiz ve çalışmamız söz konusu değil” dedi.

BÜYÜKANNE PROJESİ
Büyükanne projesine ilişkin Çalışma Bakanı, “Bir pilot uygulama proje şeklinde başlattık. Bugüne kadar daha doğrusu müracaatları pazartesi günü sonlandırdık. Müracaatlarda hak edebilen bu kapsam içine girebilecek sayı 31 bin 262” değerlendirmesini yaptı.

MUHTARLARA İLİŞKİN ÇALIŞMA
Muhtarlarla ilgili SGK primleri konusunda bir çalışmanız var mı şeklinde bir soru sorulduğunu ifade eden Çalışma Bakanı, “Bu muhtarlarımızın bu anlamdaki talebi var. Genel çalışma yaptık. Sayın Başbakanımıza sunduk” dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.