Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Canikli: Evli Çiftlerin Hac ve Umreye Gitmesi İçin Yapılan Bir Çalışma Bulunmamaktadır

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 2014 yılından itibaren yıllık resmi hac kontenjanının 59 bin 200 olarak belirlendiğini belirtirken, “Memurların veya evli çiftlerin hac ve umreye gitmesi için yapılan bir çalışma bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Canikli,  "Hac ve Umre Seyahatleri İle ilgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Karar" ile hac ve umre yapmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek vatandaşların ziyaretlerini; sağlık ve güvenlik şartları içinde, hizmet talep edenlerin hakları korunacak şekilde yapmalarını sağlamak ve ibadetlerini usulüne uygun biçimde ifa etmelerine yardımcı olmak için gerekli usul ve esasların belirlendiğini ifade etti.

Canikli, 2002-2016 yılları arasında umre organizasyonu düzenlemek üzere 1532, hac organizasyonu düzenlemek üzere ise 2166 sözleşme imzalandığını ifade etti.
Bakan Canikli, yapılan denetimler ile alınan şikâyetler çerçevesinde Başkanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca hazırlanan raporların Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulunca değerlendirilmesi neticesinde 163 acentenin, bir-üç yıl süreli veya süresiz olarak hac ve umre organizasyonu düzenlemekten men cezası ile tecziye edildiğini açıkladı.

2014 yılından itibaren yıllık resmi hac kontenjanının 59 bin 200 olarak belirlendiğine işaret eden  Canikli, şu ifadeleri kullandı:
 “Düzenlenen Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavında başarılı olan personelden mülakatta başarılı olanlar, Başkanlık tarafından hac ve umre organizasyonlarında görevlendirilmektedir. Bunun dışında memurların veya evli çiftlerin hac ve umreye gitmesi için yapılan bir çalışma bulunmamaktadır.
Umreye gitmek isteyen her vatandaş, katılacağı programın ücretini ödemek kaydıyla umreye gidebilmekte bunun dışında herhangi bir şart aranmamaktadır. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.