Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'u  Unutturmamalıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda 26. Dönem İkinci Yasama Yılı açılış konuşmasında, sözlerine "Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugüne kadar TBMM çatısı altında görev yapmış tüm milletvekillerimizi saygıyla yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere TBMM üyelerinden ahirete irtihal etmiş bulunanları rahmetle anıyorum" diyerek başladı.

23 Nisan 1920'den bugüne kadar geçen sürede, TBMM tarihinin pek çok önemli dönüm noktası olduğunu belirten Erdoğan, "İnanıyorum ki bundan sonra, 15 Temmuz 2016 gecesinin, TBMM tarihinde de ayrı ve özel bir yeri olacaktır. Darbe girişimi sırasında, derhal bu salonda toplanan ve milletimizin sokaklara dökülerek darbecilere karşı gösterdiği tepkiyi Meclis’te ortaya koyan milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Demokrasi nöbetlerinde 29 gece sabahlayan on milyonlarca vatandaşımıza borcumuzu asla ödeyemeyiz. Türkiye bir avuç hainin dışında 79 milyon vatandaşının tamamıyla bir özgürlük ve demokrasi dersi vermiştir. Milletimiz terör örgütlerine olduğu gibi darbe heveslilerine de meydanı bırakmayacağını gösterdi. Şahsım başta olmak üzere hepimizin milletimize can borcumuz olduğunu unutmamalıyız. Daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli ve Türkiye'yi daha ileri taşımalıyız. MGK toplantısında, hükümetimize bu tarihin 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlük Günü olmasını tavsiye ettik. Şehitlerimiz için anıtlar yapma hazırlığımız sürüyor. Şehit ailelerine her türlü destek veriliyor, verilmeye devam edecek.

UNUTTURMAMALIYIZ
15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetinde olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
“Bunun için, okullardaki ders müfredatları ve ders kitaplarından belgesellere, filmlere, edebi eserlere kadar her mecrada 15 Temmuz’un işlenmesini teşvik etmeliyiz. Bu mücadelede tereddüde düşen, yorulan, bunalan, duraksayan herkese şunu tavsiye ediyorum. Orada 15 Temmuz darbesini herhangi bir organize ekibin, herhangi bir siyasi, sosyal, ekonomik grubun değil, bu milletin omurgasını oluşturan sıradan insanların, bizatihi halkın engellediğini göreceksiniz.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşananları bir kez daha Genel Kurul salonuna anlattı.

KÜÇÜMSEMEYE ÇALIŞANLAR VAR
“15 Temmuz’da yaşananları ‘Senaryo, oyun, tiyatro, film’ diyerek, ‘Böyle darbe mi olur?’ diye  küçümsemeye çalışanlar bulunuyor” diyen Erdoğan şöyle devam etti:
“Her kim ki 15 Temmuz’a ‘ama’sız, fakat’sız, lakin’siz’ darbe diyemiyor ve lanetleyemiyorsa, o da darbe girişiminin bir parçasıdır, en azından gönüllü destekçisidir. Böyle bir yanlışın içine düşenler, önce şehitlerimizin aziz hatırasına ve gazilerimize, onlarla birlikte o gece sokaklara dökülen milyonlara, daha ötesi milletimizin tamamına hesap vermekten kurtulamayacaktır.”

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ OLMALI
Türkiye ekonomik göstergeleri, yatırımlarıyla, sosyal yardımlarıyla, savunma sanayisinde bugünkü seviyesine ulaşmamış olsaydı, iç ve dış saldırılar karşısında bu kadar güçlü duruş sergileyemezdi. 2023 hedeflerine ulaşma konusunda en büyük görev TBMM'ye düşüyor. Bu hedeflere ulaşmaya katkı sağlayacak her hususa Meclisimiz öncü olmalıdır. Öncelikle anayasa değişikliğini hayata geçirmeliyiz. Atılan adımları olumlu olarak değerlendiriyorum. Meclis içtüzüğünün bu kurumun daha etkin çalışması için yeniden ele alınmasını önemli görüyorum.

YENİKAPI RUHU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz sonrası gerçekleşen Yenikapı ruhuna  da vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti:
“Milletimiz, 7 Ağustos’ta Yenikapı’da, Cumhurbaşkanıyla, Meclis Başkanıyla, Başbakanıyla, Genelkurmay Başkanıyla, muhalefet partilerinin liderleriyle, yargı ve yürütme organlarının üst düzey temsilcileriyle, kuvvet komutanlarıyla, alanda bulunan 5 milyon vatandaşı ve gönlüyle bu manzarayı destekleyen 79 milyonuyla, 15 Temmuz karşısındaki duruşunu net bir şekilde göstermiştir. Bu vesileyle bir kez daha Yenikapı’da sergilenen bu güzel manzaraya iştirakleriyle, mesajlarıyla destek olan siyasi parti ve kurum temsilcilerimize teşekkürlerimi ifade ediyorum. Türkiye’nin ve Türk Milletinin, vatanı, özgürlüğü ve geleceği söz konusu olduğunda nasıl tek yürek, tek ses, tek nefes olabildiğinin ispatı olan Yenikapı ruhunu titizlikle korumak, hepimizin sorumluluğudur.Terör örgütleri karşısında en büyük gücümüz işte bu birliğimizdir, beraberliğimizdir, dayanışmamızdır.”
Yeni yasama döneminde, Yenikapı’daki o güzel manzaranın benzerlerinin tekrarlanacağına inandığına dikkat çeken Erdoğan, “Elbette bu demek değildir ki, hepimiz her konuda aynı şeyleri düşünecek, aynı şeyleri söyleyeceğiz” diyerek, şunları kaydetti:
“Kimsenin böyle bir talebi yok.Yaklaşım farklılıklarımız, inanç, düşünce, tarz farklılıklarımız mutlaka olacaktır.Bizden beklenen, milletimizin ve ülkemizin bekasını ilgilendiren temel konularda birlik ve beraberliğimizi güçlü tutmamızdır.Eğer biz, PKK terörü konusunda, FETÖ konusunda, DEAŞ konusunda, sınırlarımızın güvenliği konusunda, vatanımızın bütünlüğü, devletimizin tekliği, bayrağımızın yüceliği konusunda ortak bir zeminde buluşamıyorsak, işte o zaman ortada ciddi bir sorun var demektir. Yenikapı’da sergilediğimiz ortak duruşu, bu sebeple önemli görüyor ve devamını temenni ediyorum.”

TÜRKİYE FETÖ PKK VE DEAŞLA MÜCADELE EDECEK
Türkiye’nin, FETÖ’yle birlikte PKK ve uzantıları ile DEAŞ terör örgütünün de yoğun saldırılarına maruz kaldığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Suriye ve Irak’ta köşeye sıkışan DEAŞ, Türkiye’yi hedef alarak kendisine alan açmaya çalışıyor. Bu örgütle yürüttüğümüz kararlı mücadele, El Kaide’nin uzantısı olarak ortaya çıkan DEAŞ’ın Suriye ve Irak’ta geriletilmesine önemli katkı sağlamıştır. Aynı şekilde PKK terör örgütünün geçtiğimiz yılın Temmuz ayından bu yana gerçekleştirdiği eylemler, bölge halkının örgüte karşı belirgin bir şekilde cephe almasına yol açmıştır. Güneydoğu bölgemizdeki ilçelerimizde gerçekleştirdiği çukur ve patlayıcı eylemleriyle, bölge halkına adeta hayatı zehir eden örgüt, şimdi de, sınırlarımızın dışındaki projelere destek vermek için saldırıyor.Devlet olarak, bölücü örgütün bölgede yaptığı tahribatın izlerini silmek, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek, şehirlerimizi yeniden imar etmek için yoğun bir çaba içindeyiz.”
Bugüne kadar, yasama, yürütme, yargı organlarıyla ve milletiyle uyum içinde bir Cumhurbaşkanlığı vazifesi icra ettiğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı,  “Önümüzdeki dönemde de, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek, Anayasal görevlerimi ve milletimin beklentilerini en ileri derecede karşılamak için tüm gücümle çalışmayı sürdüreceğim” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.