Öne Çıkanlar tbmm chp çin gündem Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi palandöken Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi facebook aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin’de 4 Bin 108 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin’de durum, son olarak, 4 bin 108 terörist etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak’ta 337, yurt içinde 173 teröristi etkisiz hale getirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Romanlar Buluşması”nda konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt veren Erdoğan, “Birileri Romanları sadece Romanlar Günü’nde hatırlayıp istismar malzemesi olarak kullanmaya çalışıyorsa da sizler bizim ne yaptığımızı, ne yapacağımızı gayet iyi biliyorsunuz. Bay Kemal diyor ki ‘Ben sizin ayağınıza geldim, Cumhurbaşkanı sizi ayağına çağırıyor’. Bay Kemal, ben Roman kardeşlerimin içinde doğdum, oradan çıktım, oradan geldim.  Kaldı ki sadece mesele sadece Roman meselesi değildir, mesele Türkiye’nin topyekün gelişmesi, büyümesi, zenginleşmesi meselesidir” dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDE SON RAKAMLARI VERDİ

Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma yolculuğunun geçtiğimiz 15 yılda, daha önce olmadığı kadar ileri seviyelere ulaştığını ifade eden Erdoğan, “Bu süreçte Türkiye’nin en büyük kazanımı ne diye soracak olursanız, gerçek anlamda bağımsızlığımızı elde etmemiş olmamızdır. Diyeceksiniz, ‘Türkiye zaten bağımsız değil miydi’, kağıt üzerine öyleydi ama fiilen her alanda bir yerlere bağımlıydı” dedi.

Savunma sanayinden örnek veren Erdoğan, “Eğer biz insansız hava araçlarımızı üretmemiş olsaydık bugün Afrin’de, Fırat Kalkanı Harekatı’nda durum farklı olurdu. İşte buraya girerken son rakamları aldım, Afrin’de durum son olarak, 4 bin 108 terörist etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak’ta 337, yurt içinde 173 teröristi etkisiz hale getirdik” diye konuştu.

“Reis bizi Afrin’e götür sloganları” üzerine de Erdoğan, “Gitmemiz gerektiğine önce ben gideceğim, sonra da sizi götüreceğim” dedi.

“EKONOMİ ÜZERİNDEN OYUNLAR OYNUYORLAR”

Geçmişte Türkiye’nin güvenlik ve dış politikalarını belli ülke ve kurumlardan bağımsız olarak hayata geçirme şansının olmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Her konuda karar alma ve uygulama iradesi asgariye inmiş bir Türkiye ile karşı karşıyaydık. Çünkü demokrasimizde ve ekonomimizde zafiyet vardı. Biz her ikisini de güçlendirerek ülkemizin önünde yepyeni bir dönemi başlattık. Milli geliri 236 milyar dolar bir ülke şimdi 860 milyar dolar bir ülke haline geldi. Yılda 36 milyar dolardan 160 milyar dolara ihracatı olan bir ülke. Yılda 70 milyar lira yatırım yapan bir ülke şu anda 266 milyar lira yatırım yapan bir ülke, nereden nereye.

Darbelere, cuntalara teslim olan bir ülke ile darbecilerin karşısına, sizlerle beraber, aslan gibi dikilen, sabah olmadan onları püskürten bir ülkeye aynı nazarla bakılabilir mi? 16 saatte FETÖ’yü defettik. Şimdi onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Şu ana 80 tanesini getirdik, getirmeye devam edeceğiz.

Ekonomi üzerinden oyunlar oynuyorlar,  Gezi olayları vesaire… Bütün bu oyunları boşa çıkardık, çıkarmaya devam edeceğiz. Ekonomimize saldıranlara sesleniyorum; başaramayacaksınız. 15 Temmuz’da, Suriye’de, Irak’ta, daha önceki oyunlarınızda nasıl başaramadıysanız, şimdi de öyle başaramayacaksınız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.