Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM İçin Lansman Yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) olduğu yerin yıkılıp yerine daha büyük ve modern bir mimari ile opera binası inşa edileceğini açıkladı. Erdoğan, projenin lansmanını ise pazartesi günü kendisinin yapacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3. Turizm Şurası’nda konuştu. Türkiye’yi bugünlere getiren turizm politikasının artık tıkandığını, yeni vizyona ve yaklaşımlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Erdoğan, turizmde Türkiye’nin zengin bir arşive sahip olduğunu, bu konuda çekim alanı oluşturulamamasının araştırılmaması gerektiğine dikkat çekti. Turizmin insanlığın tarihi kadar eski bir geçmişi olduğunu kaydeden Erdoğan, turizmin doğrudan ve dolaylı etkileriyle dünya ekonomisine yaklaşık 7.5 trilyon dolar katkı sağladığını, 300 milyona yakın insanın istihdamını sağladığını anlattı. Hizmet sektörü denildiği zaman turizmin bu işte başı çektiğini kaydeden Erdoğan, Türkiye’nin turizmin tüm alanlarını kapsayan geniş potansiyeli ile bu süreci yakından takip etmesi gereken ülkelerin başında geldiğini kaydetti.

"Terör Eylemleri Ve Darbe Girişimi Turizme Çok Ciddi Bir Darbe Vurdu"

Turizmin son derece hassas bir sektör olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel, bölgesel ve ülkelerle ilgili tüm gelişmeler turizm sektörünü derinden etkilemektedir. Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan gelişmelerle ülkemizdeki terör eylemleri ve darbe girişimi turizmimize çok ciddi bir darbe vurmuştur. 2015 yılında 40 milyona yaklaşan turist sayımız geçtiğimiz yıl 25 milyona kadar gerilemiştir. Bu yılın ilk 9 aylık rakamının 26 milyona çıkmış olması umut vesilesidir. Artık sektörün yaşadığı kötü dönemi geride bırakmaya başladık” dedi.

Turizmde gelen turist sayısına paralel gelirin elde edilemediğine dikkat çeken Erdoğan, “Turizm gelirlerimizin turist sayısında artışa paralel yükselmemesinde sertleşen rekabet şartlarının yanında yaşanan olumsuzlukları telafi etmek için uygulanan düşük fiyat politikasının da etkisi olduğu açıktır” dedi.

Devletin tüm imkanlarıyla turizm sektörünün yanında olduğunu ifade eden Erdoğan, turizmde kaybedilen pazarların katbekat büyüklerinin bir el uzatımı mesafede olduğunu söyledi. Turizm algısının da değiştiğine vurgu yaşan Erdoğan, insanların artık iyi bir müzik dinlemek kadar o müziğin nasıl icra edildiğini görmek istediğini belirtti.

"Truva’nın Cazibe Merkezi Haline Getirilmesi Eksikliğimiz"

Gastronomi turizminin de rağbet gören bir turizm çeşidi olduğunu ifade eden Erdoğan, “İnsanlar artık sadece dinlenmekle gezmekle yetinmiyor gittikleri yerlerde hayatın her alanına ulaşmak, tecrübe etmek istiyorlar. İnsanlar hediyelik eşyalar kadar unutulmaz hatıralar da biriktirmeye önem veriyorlar. Doğru şekilde değerlendirebilirsek bu yeni turizm anlayışından en karlı çıkacak ülkede biziz. Bizimle aşık atabilecek denizi, dağları, ovaları, insanı başka bir güzelliğe sahip kaç ülke bulunabilir?” dedi. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Truva’nın sadece kalıntıları ile değil, bölgede kurulacak turizmin tüm unsurlarına hitap edecek alt yapısı ile cazibe merkezi haline getirilmesinin eksiklik olduğunu belirten Erdoğan, 2018 yılının Truva yılı ilan edilmesinin söz konusu eksikliği giderme yönünde bir fırsat haline dönüşmesi gerektiğini kaydetti.

İstanbul gibi mücevher değerinde bir şehrin potansiyelinin bile tam olarak kullanılamadığını ifade eden Erdoğan, “Son dönemde karşımıza çıkan ve çıkartılan engeller bizim için geleceğimizi inşa ederken dikkate alacağımız birer tecrübedir” dedi.

"Turizm Gerektiğinde Silah Olarak Kullanılabiliyor"

Ekonominin diğer alanları ile turizmin de ülkeler arasındaki ilişkilerde gerektiğinde bir silah olarak kullanılabildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye son birkaç yıldır güvenlik sorunları yanında ekonomik saldırılara da maruz kalıyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının siyasi art niyetli notlarını artık kimse ciddiye almıyor. Biz işimize bakacağız. Türkiye güçlü bir ülke. Turizmde de ülkemize yönelik seyahat uyarıları giderek ciddiyetini kaybediyor. Yalanların en büyük panzehri hakikatlerdir. Biz tüm dünyaya hakikatleri göstermenin anlatmanın gayreti içinde olacağız” dedi.

"Atatürk Kültür Merkezi’nin Olduğu Yeri Yıkıyoruz"

AKM’nin yıkılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada bir müjde vermek istiyorum. Burası Ankara’daki bizim yarı opera binası diyebileceğimiz bir kongre merkezimiz, 2 bin kişilik. Şimdi İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nin olduğu yeri yıkıyoruz oraya daha büyüğünü, çok çok farklı modern bir mimari ile pazartesi günü İstanbul’da lansmanını yapacağım. Bu lansmanını yapmak suretiyle de 2019’un sonuna kadar orada bir opera binasını İstanbul’umuza kazandırmış olacağız. İnşallah 2019 seçiminden önceye yetiştireceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.