Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Allah’ın Kadına Verdiği En Büyük Ayrıcalık Anneliktir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Zaman zaman, kadın meselesi konuşulurken anne vurgusu yapmamızdan rahatsız olanların bulunduğunu biliyorum. Bunlarla karşı karşıya çok geldim. Halbuki Allah'ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık, işte bu annelik vasfıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar Günü programında konuştu. Erdoğan, konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederek başladı. Erdoğan, kadınların iş gücüne katılımını ve istihdamdaki yerlerinin 9 puan arttığını kaydederek, “Hem kendi işini kuran hem de iş gücüne katılan kadınlarımıza çok önemli destekler verdik. Doğum izninden çocuk bakım hizmetlerine kadar her alanda kadınlarımızın aile hayatından da taviz vermeden çalışmaya devem edebilmelerini sağlayacak düzenlemeler yaptık” dedi.

“Kadın Tüm İnsanlığın İlk Öğretmeni”

Erdoğan, eğitim öğretim başlığını okulla sınırlı görmediğini ifade ederek, kadının tüm insanlığın ilk öğretmeni olduğunu belirtti. Erdoğan, çocuğun doğumu öncesinden başlayarak hayata gözlerini açtığı andan itibaren uzunca bir süre her şeyi annesinden öğrendiğine dikkat çekerek, “Doğumdan sonra başlamıyor eğitim öğretim, doğumdan önce başlıyor. İşin ilahi boyutu budur. Çocuk beslenmeyi anne karnında öğreniyor, ilahi tecelli bu” diye konuştu.

“Anne Vurgusu Yapmamızdan Rahatsız Olanların Bulunduğunu Biliyorum”

Erdoğan, kadının toplumun eksiğini giderdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Her bir kanalı ayrı bir sorun, adeta kanalizasyon haline dönüşmüş olan medyanın şerrinden evlatlarımızı, ailelerimizi, milletimiz koruyacak olan ilk ve güçlü kalkan yine kadınlar yine annelerdir. Zaman zaman, kadın meselesi konuşulurken anne vurgusu yapmamızdan rahatsız olanların bulunduğunu biliyorum. Bunlarla karşı karşıya çok geldim. Halbuki Allah'ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık, işte bu annelik vasfıdır.”

 “Bunlar İslam'ın Güncellenmesinin Gerektiğini Bilmeyecek Kadar Aciz”

İlahiyatçıların kadınlara yönelik yaptığı açıklamalara tepki gösteren Erdoğan şöyle konuştu:

“Son günlerde bakıyorsunuz din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar çok farklı bir dünyada, farklı bir asırda, zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz İslam’ı 14 asır öncesi hükümleriyle bugün uygulayamazsınız.”

-Afrin Açıklaması-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3 bin 89 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayarak, “Bunların en önemli gördüğü yerler de artık tek tek düşüyor. İnşallah Afrin de bitecek aynen Cerablus gibi orayı nasıl bitirip sahiplerine teslim ettiysek. Şu an da 800 kilometrekareye yakın bir alan kontrolümüz altında” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.