Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar AİLE ırak türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan verilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de temas ve görüşmelerde bulunan BM Genel Sekreteri Guterres'i Haliç Kongre Merkezi'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Sekreteri Guterres ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ilk ikili resmî ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştiren BM Genel Sekreteri Guterres'in görüşmede, Türkiye'nin bölgedeki tüm krizlerin çözümü bakımından anahtar ülke olduğunu vurguladığını belirtti.

BM Genel Sekreteri Guterres'in ilk ikili resmî ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "BM Genel Sekreteri Guterres, Cumhurbaşkanımızla Haziran 2015’te BM Mülteciler Yüksek Komiseri olarak geldiği Midyat’ta görüşmüştü. Bugün gerçekleşen görüşmede Midyat Geçici Barınma Merkezi’nde gerçekleştirdiği temasları hatırlatarak Cumhurbaşkanımıza Türkiye’nin mültecilere gösterdiği ev sahipliği ve cömertlik için müteşekkir olduğunu ifade etti" dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres'in, Türkiye’nin BM için “son derece önemli bir ülke” olduğunu kaydettiğini bildiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, özellikle Medeniyetler İttifakı projesi ve arabuluculuk dostları gurubu kapsamında ülkemizin üstlendiği öncü rolden övgüyle bahsettiğini; Türkiye'nin bölgedeki tüm krizlerin çözümü bakımından anahtar ülke olduğunu vurguladığını bildirdi.

-SURİYE GÖRÜŞMELERİ-

Suriye’de barış ve istikrarın yeniden tesisi için Astana ve Cenevre’de devam eden görüşmelere de değinildiğini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, BM Genel Sekreteri Guterres'in, siyasi çözümün sağlanması için birlikte çalışmayı teklif ettiğini, terörle mücadele konusunda fikir alışverişinde bulunulduğunu ve bu bağlamda atılması gereken adımlar konusunda mutabık kalındığını ifade etti.

-KIBRIS'TA ÇÖZÜM ARAYIŞI-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımız, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözümün sağlanması için müzakerelere destek vermeyi sürdüreceğimizi vurguladı. Filistin’de iki devletli çözümün desteklenmesi hususunda mutabık kalındı. Cumhurbaşkanımız, Birleşmiş Milletler’in küresel barış ve istikrar için etkin şekilde çalışmasının önemine ve bu çerçevede özellikle Güvenlik Konseyinde reform ihtiyacına dikkat çekerek Guterres’e Genel Sekreter sıfatıyla ilk ikili resmî ziyaretini ülkemize gerçekleştirdiği için teşekkür etti."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.