Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi Akşener

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek’e Gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’e bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek ve 6. UETD Genel Kurul Toplantısı’na katılacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 20 Mayıs’ta Bosna Hersek’e bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sayın Bakir İzetbegovic ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek olan Erdoğan, 6. UETD Genel Kurul Toplantısı’na katılacak. Erdoğan, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi tarafından kendisine tevdi edilecek fahri doktora için gerçekleştirilecek törene de katılacak. Ziyaret kapsamında gerçekleştirilecek görüşmelerde, Bosna Hersek ile ikili ilişkilerin ve Balkanlardaki gelişmelerin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca diğer bölgesel ve uluslararası meselelerin değerlendirilmesi öngörülüyor.

Öte yandan Avrupa'nın bazı ülkelerinin Türkiye’nin Avrupa’daki seçim kampanyalarına sıcak bakmaması nedeniyle Erdoğan, yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesinde Avrupa'da yaşayan Türklerle Bosna Hersek'te buluşma kararı aldıklarını da belirtmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.