Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel’de Önemli Temaslarda Bulunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11-12 Temmuz tarihlerinde katılacağı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesinde çeşitli toplantılara katılacak ve mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni görevine yoğun yurt dışı programı ile başladı. Erdoğan, bugün gerçekleştireceği Azerbaycan ve KKTC ziyaretlerinin ardından NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Brüksel’e gidecek. 11-12 Temmuz tarihlerinde Belçika’da bulunacak olan Erdoğan, NATO zirvesinde ittifakının mevcut güvenlik sınamalarına karşı uyarlanması amacıyla atılmakta olan adımların gözden geçirilmesi faaliyetlerine katılacak, Avrupa-Atlantik güvenliğine yönelik sınamalar hakkında stratejik nitelikli görüş alışverişinde bulunacak.

-“Çeşitli İkili Görüşmeler Gerçekleştirecek”-

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, zirvede Gürcistan ve Ukrayna Devlet Başkanlarının katılımıyla bir oturum gerçekleştirilecek. Toplantıda bu ülkelerin NATO’yla işbirliğinin güçlendirilmesi üzerinde durulması bekleniyor. Zirveye ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Afganistan Cumhurbaşkanı Sayın Gani ve İcra Heyeti Başkanı Sayın Abdullah’ın da iştirak edecekleri oturumda ise ittifakın Afganistan’a desteğinin teyit edilmesi ve müttefiklerin Afganistan’a ilave katkılarını açıklamaları beklenmektedir. Zirvede ayrıca, NATO’nun Avrupa-Atlantik bölgesinde barış ve istikrarın yayılmasına matuf Açık Kapı Politikasına taahhüdünün teyit edilerek, Makedonya’ya katılım müzakereleri için davette bulunulması öngörülmekte; Irak’ın terör tehdidi dâhil, güvenlik sınamalarıyla mücadele yeteneğinin geliştirilmesine ve kapasitesinin artırılmasına yönelik bir NATO Eğitim Misyonu başlatılması hususunda karar alınması hedeflenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, zirve vesilesiyle mevkidaşlarıyla çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri de öngörülmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.