Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Millet Neye Layıksa Bunların Hepsi Olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye tamamlanan, inşası süren, başlanacak olan projelerle hedeflerine adım adım ilerliyor." dedi.
Yavuz Sulta Selim Köprüsünün açılış programında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu son saldırıların da PKK, DAİŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin de arkasındaki güçlere sesleniyorum, ‘Bu saldırının da PKK gibi FETÖ gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçler, kendinize çeki düzen verin’” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Köprünün temelini “büyük bir coşkuyla” attıklarını anımsatarak, “Dalgalarını geçenler attı, istihza edenler oldu, ‘yaptırmayacağız’ diyenler oldu, buralara gelip gösteri yapanlar oldu ama biz dedik ki bu yoldan dönmek yok. ‘yapacağız’ dedik ve Allah’a hamd olsun, işte Halep oradaysa arşın burada” diye konuştu.

AVRASYA TÜNELİ 20 ARALIK'TA
Avrasya Tüneli’nin açılışının 20 Aralık’ta gerçekleştirileceğini işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu millet Allah’ın izniyle neye layıksa bunların hepsi olacak, bunları yapacağız, zira muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak öyle lafla olmuyor, icraatla oluyor. Bunu yapacağız” ifadelerini kullandı.

DÜNYA FİLMLERİ BURALARDA ÇEKİLECEK, SİZLERDE BUNU GÖRECEKSİNİZ"
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’yle kıtaların üçüncü kez birleştiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
“Bu köprü hem tekerlekli araç geçişini hem raylı sistemi birlikte sağlıyor olması bakımından kendi alkanında dünyada öncü bir köprü. Böyle bir özelliğe sahip. İşte şu anda iftiharla gördüğümüz, seyrettiğimiz bu köprü dünyada birçok şeye, yayınlara, inanıyorum ki öncü olacak. Bununla iftihar edeceğiz. Bunu göreceksiniz. Dünya filmleri buralarda çekilecek bunu göreceksiniz.

Şimdi yeni hazırlıklarımız var. Ne yapıyoruz?  Kanal İstanbul’un da hazırlıklarını bitiriyoruz. Bu da yetmeyecek, şimdi Çanakkale’ye de bir gerdanlık lazım. Çanakkale Köprüsü’nün de hazırlıklarını yapıyoruz. Bütün bunlarla birlikte dünyada Türkiye farklı bir konuma yerleşecek.”

“SALDIRILARI BOŞA ÇIKARMASAYDIK TÜRKİYE BU GÜNE ULAŞAMAZDI”
“Ülkemizin önünü kesmek için bilhassa 3 yıldır maruz kaldığımız çok sayıda saldırıya rağmen görüldüğü gibi yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz” diyen Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün temelinin atılmasından açılışına kadar geçen sürede Türkiye’nin yaşadıklarının, çok sayıda ülkenin “asırlık tarihinde” yaşadıklarını geride bırakacağını kaydetti.
Erdoğan, “2013 yılının Haziran’ındaki ve Aralık ayındaki saldırıları başımız dik olarak karşılayıp boşa çıkarmasaydık, Türkiye bu güne ulaşamazdı. 2014 Mart’ındaki ve Ağustos ayındaki, 2015 Haziran’ındaki ve Kasım ayındaki milli irade sınavlarından başarılı çıkmasaydık, bugün burada olamazdık. 2015 Temmuz’unda başlatan terör eylemlerini, bölücü örgütü açtığı çukurlara gömerek hüsrana uğratmasaydık Türkiye bambaşka bir yere sürüklenirdi. Nihayet 2016 Temmuz’undaki silahlı darbe girişimini milletimizin kahramanlığı sayesinde durdurmasaydık, nerelere savrulabileceğimizi ifade etmek bile istemiyorum.”

“BUGÜN BÜYÜK TAARUZ’UN BAŞLADIĞI TARİH "
Erdoğan, Ağustos ayının önemi hakkında şunları söyledi:
“Ağustos ayı, birlik olduğumuzda neler başarabileceğimizin örnekleriyle doludur. Belki bilmeyenleriniz vardır, hatırlatayım. Bugün yani 26 Ağustos günü 1071 yılında kazandığımız Anadolu kapılarını milletimize açan Malazgirt zaferini 945. yıldönümü. Yine bugün 1922 yılında İstiklal Harbi’mizin zaferini müjdecisi olan Büyük Taaruz’un başladığı tarih, onun için bugün açıyoruz. Ağustos ayında neler var neler, Mercidabık zaferi var, Otlukbeli zaferi var, Çaldıran zaferi var, Belgrad zaferi var, Mohaç zaferi var, Kıbrıs zaferi var, Erzurum Kongresi, Sevr’in yırtılıp atılması, Sakarya Meydan Savaşı gibi gerçekten de tarihimize altın harflerle yazılan nice hadiseleri yad ettik ediyoruz.”

“PENSİLVANYA’DAKİ ŞARLATAN”
“Ruhunu ve bedenini Pensilvanya’daki şarlatana esir etmiş küçük bir kesim dışında, milletimiz tüm renkleriyle, tüm farklılıklarıyla, istiklalinin ve istikbalinin yanında yer almıştır” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bir tarafta ruhunu, bedenini, aklını Pensilvanya’daki şarlatana teslim edenler, bir tarafta da aklını, ruhunu, bedenini, her şeyini Allah’a teslim edenler. İşte fark bu. Darbeyi planlayanlar bu girişim başarılı olsa da olmasa da TSK başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin ciddi bir zaafa düşeceğini sanıyorlardı. Öyle olmadığını görünce PKK’yı ve DAİŞ’i kullanarak terör eylemleriyle gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Silahlı kuvvetlerimiz kahir ekseriyetiyle bunları şimdi çok daha iyi tespit ediyor ve etmeye de devam edecektir.

"Bu millet neye layıksa bunların hepsi olacak. Zira muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak öyle lafla olmuyor icraatla oluyor." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, "Bu köprü, hem tekerlekli araç geçişini hem raylı sistemi birlikte sağlıyor olması bakımından kendi alanında dünyada öncü bir köprü, böyle bir özelliğe sahip. Şu anda iftiharla gördüğümüz, seyrettiğimiz bu köprü inşallah dünyada birçok şeye, yayınlara, inanıyorum ki öncü olacak. Bununla iftihar edeceğiz. Bunu göreceksiniz, dünya filmleri buralarda çekilecek, göreceksiniz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz bunlarla anılacağız. Bu yola bunlarla devam edeceğiz."  şeklinde konuştu.

“CERABLUS OPERASYONUNU BAŞLATINCA YENİ OYUNLAR PEŞİNE DÜŞTÜLER”
Bütün bunlara rağmen Türkiye terörle mücadelede geri adım atmayınca üstelik ve de Cerablus operasyonunu başlatınca yeni oyunlar peşine düştüler. Dün Artvin’de CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı işte bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Artvin’de Sayın Kılıçdaroğlu nezdinde ülkemizin 7 Ağustos’ta Yenikapı’da Cumhurbaşkanı’yla, Başbakan’ıyla, Genel Kurmay Başkanı’yla, CHP ve MHP Genel Başkanları’yla, sivil toplum kuruluşlarıyla, tüm toplum kesimleriyle sergilediği birlik ve beraberlik manzarası hedef alınmıştır. Bunları bu çıldırtmıştır. Bu vesileyle ben bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu’na ve beraberinde bulunan tüm arkadaşlarına şahsım, milletim adına ‘Geçmiş olsun’ dileklerimi sunuyorum. Kendisine bu terör saldırısı karşısında gösterdiği soğukkanlı ve sağduyulu duruşu için de teşekkür ediyorum.”

“PAZAR GÜNÜ GAZİANTEP’E GİDİYORUM”
Bugün Cizre’de meydana gelen bombalı saldırı için, “Bu saldırı, bir yönüyle terör örgütünün Cizre halkına yönelik intikam saldırısıdır” değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, “Pazar günü Gaziantep’e gidiyorum. Gaziantep’e başsağlığına gidiyorum. Oradaki şehitlerimizi anmaya gidiyorum. Gaziantepli kardeşlerimle beraber olmaya gidiyorum” dedi.

“KENDİNİZE ÇEKİ DÜZEN VERİN”
Erdoğan, “terör örgütlerinin arkasındaki güçlere” şöyle seslendi:
“Bütün bu saldırılar, Suriye’deki operasyonu tüm terör örgütlerini kapsayacak şekilde geniş tutmamızın ne kadar isabetli olduğunun tescilidir. Bu son saldırıların da PKK, DAİŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin de arkasındaki güçlere sesleniyorum, ‘Bu saldırının da PKK gibi FETÖ gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçler, kendinize çeki düzen verin’ Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor ve gelmeyecek. Gelin bu milletle uğraşmaktan vazgeçin. Türkiye’de, Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Mısır’da, Libya’da, Tunus’ta, Filistin’de döktüğünüz kan yeter. Herkes çok iyi biliyor ki Pakistan’da döktüğünüz kan yeter. Dünyanın huzuru bu bölgenin huzurundan geçiyor. Öyleyle kanlı pençelerinizi bu bölgeden çekin.”

“31 AĞUSTOS GECESİNE KADAR KÖPRÜDEN GEÇİŞ ÜCRETSİZ”
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne “az-boz” harcamaların yapılmadığının altını çizen Erdoğan, “Adil olacağız, insaflı olacağız, 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak” dedi.

KÖPRÜ KULLANIMA AÇILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması bittikten sonra konukları kürsüye davet etti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yaptırdığı toplu duanın ardından, köprünün kurdele kesim törenini gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan devlet erkanı ile birlikte Cumhurbaşkanlığı otobüsüne binerek köprüden geçti. Törenin ardından köprü kullanıma açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.