Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Tür Terör Örgütlerine Fırsat Vermemiz Mümkün Değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye rejimine bağlı milislerin Afrin’e yönelik hareketine ilişkin, “Maalesef bu tür terör örgütlerinin bazen biliyorsunuz kendilerine göre aldıkları kararlarla attıkları yanlış adımlar oluyor.  Bunlara tabi fırsat vermemiz mümkün değil. Bunun bedelini de çok ağır öderler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Başbaşa ve heyetler arası görüşmeler sonrası düzenlenen ortak basın açıklamasında Erdoğan, Türkiye’nin Makedonya Cumhuriyeti’ni bağımsızlığını ilan ettiği günden itibaren kararlı ve güçlü bir şekilde desteklediğini dile getirdi. Bu duruşlarıyla Makedonya’yı anayasal ismi ve milli kimliği ile ilk tanıyan ve Makedonya’ya Büyükelçi atayan ilk ülke olarak tavırlarını net bir şekilde ortaya koyduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Balkan coğrafyasının aynası olan Makedonya’da huzur ve barışın korunması bölgeye önemli bir teşkil ediyor. Makedonya’nın Yunanistan ile yaşadığı isim sorununa ilişkin olarak tarafların karşılıklı iradeleri ile bu sorunu aşacaklarını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İVANOV’DAN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Erdoğan’ın ardından söz alan Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov,  stratejik amaç ve öncelikleriyle ilgili Türkiye’nin uzun yıllardır süren Makedonya’nın NATO yolundaki tam üyeliğine yönelik ilkeli ve koşulsuz desteklerinden dolayı şükranlarını sundu. İvanov ayrıca Yunanistan ile Makedonya arasındaki anayasal ismine yönelik sorunun çözülmesine ilişkin Türkiye’ye ilkeli tutumundan dolayı teşekkür etti.

“O DOSYA ŞİMDİLİK KAPANMIŞ VAZİYETTE”

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye rejimine bağlı milislerin Afrin’e yönelik hareketine ilişkin sorulan soruya şu şekilde cevap verdi:

“Bugün akşam saatlerine doğru bunların bazı pikaplarının Afrin’e doğru hareketleri tespit edilmiş.  Daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar. O dosya şimdilik kapanmış vaziyette. Dün gerek Sayın Putin ile yaptığımız görüşme, Sayın Ruhani ile yaptığımız görüşmelerde bu konuda da zaten mutabakatımız var. Maalesef bu tür terör örgütlerinin bazen biliyorsunuz kendilerine göre aldıkları kararlarla attıkları yanlış adımlar oluyor.  Bunlara tabi fırsat vermemiz mümkün değil. Bunun bedelini de çok ağır öderler.”

“BİZ KARARIMIZI VERDİKTEN SONRA ARTIK ÖLÜRÜZ, ORADAN BİR DAHA DÖNMEYİZ”

Erdoğan, Makedonya ile Yunanistan arasındaki isim sorununa yönelik Türkiye’nin gelecekte nasıl bir tavırla devam edeceğine ilişkin sorulan soruya, “Burada hiçbir tereddüt söz konusu değil. Biz anayasal ismini ilk tanıyan ülke olduk. Bugün neredeysek bundan sonra aynı yerde olacağız. Türkiye diplomaside hiçbir zaman ikircikli tavır takınmamıştır. Biz kararımızı verdikten sonra artık ölürüz, oradan bir daha dönmeyiz” şeklinde cevap verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.