Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlarda Haysiyet Diye Bir Şey Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Meclis Grup toplantısında kendisine yönelik atılan sloganlara sert tepki göstererek, “Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi’nde Cumhurbaşkanı'na milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok, haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır, bunlar kan emicidir. Kalkıp o parlamentonun şanına uymayacak şekilde cumhurbaşkanına ve iktidar partisinin mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara ben artık diyecek bir şey bulamıyorum. İnanıyorum ki bunlara en büyük bedeli en kısa zamanda milletim ödetecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir'de Ahilik Haftası kutlama ve Ahi Evran Üniversitesi fahri doktora tevcih törenlerine katıldı. Erdoğan, yaşanan sıkıntıları aşmada esnaf ve sanatkarların öncüleri olduğu köklü dayanışma geleneğinin çok büyük katkısı bulunduğunu belirtti. Geleneklerinden kopan milletlerin rüzgarın önünde savrulan kuru yapraklar gibi sürüklenmeye mahkum olduğunu ifade eden Erdoğan, tüm ahilere şükranlarını sunduğunu kaydederek, “Terörle mücadelede ülkemizin her şehri Kırşehir de şehitler verdi. Biz bugüne kadar hiçbir faninin önünde eğilmedik, biz sadece rükûda rabbimizin önünde eğildik, bundan sonrada hiçbir faninin önünde eğilmeyeceğiz. Biz ecdadımız nasıl mücadele verdiyse biz de öyle mücadele vereceğiz” dedi.

Şehitlik makamının ulaşılması kolay bir makam olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu şehitlerimiz bu toprakları vatan yapma uğruna bir mücadele sürdürüyor. Bu ülke bin yıldır şehitlerini gazilerinin hürmetine ayaktadır. Bu topraklar uğrunda ölmeyi göze alanlar, ölenler olduğu için vatanımız olmayı sürdürüyor. Bugün Türkiye’nin engel üstüne engel çıkarmaya, bizi boğmaya çalışanlara kalsa yüzyıl önce tarihe gömülmüş devlet ve millet olacaktık. Ama işte görüyorsunuz sene 2016 ve dimdik ayaktayız. Küresel krizlere karşı daha dirençli hale gelen ekonomimizle, büyük projelerimizle içinde bulunduğumuz zor şartlara rağmen taviz vermediğimiz demokrasimizle, dünyadaki tüm mağdurlara mazlumlara yönelik yardımlarımızla ayaktayız. Bir asır önce Osmanlıya hasta adam muamelesi yapanlar defalarca hayal kırıklığına uğradılar” ifadelerini kullandı. 

BUNLARDA AHLAK, HAYSİYET DİYE BİR ŞEY YOK

Türkiye’nin sadece mevcut sınırlarından ibaret bir ülke olmadığını, kendisini bu medeniyete ait hisseden umudun adı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray’ın temeli atıldığında kendileri ile dalga geçildiğini anlattı. 3 yıl içinde Marmaray’dan 130 milyon insanın geçtiğini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Yılsonunda Avrasya tünelinin açılışını yapıyoruz. Oradan da otomobiller geçecek. Şimdi 26 Ağustos’ta Yavuz Sultan Selim Köprüsünü açıyoruz. Başbakan bana diyor ki, ‘Osman Gazi Köprüsü ile ilgili bir tarih açıkladık ama yüklenici firmalar tarihi daha da öne çektiler adeta hazır hale geldi Ramazan öncesi onu da açabiliriz ne dersiniz’ dedi. Bak nerelerden nerelere geldik nasıl uçuyoruz. Bizim hayata geçirdiğimiz projeleri bunlar hayal dahi edemezler, farkımız bu. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi’nde Cumhurbaşkanı'na milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok, haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır, bunlar kan emicidir. Kalkıp o parlamentonun şanına uymayacak şekilde cumhurbaşkanına ve iktidar partisinin mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara ben artık diyecek bir şey bulamıyorum. İnanıyorum ki bunlara en büyük bedeli en kısa zamanda milletim ödetecektir.” 

PARLAMENTONUN İÇİNDE SİYASİ TERÖR ESTİRİYORLAR 

Milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran düzenlemenin Meclis’teki görüşmelerinde CHP’nin tavrını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların bölücü terör örgütü ile ne farkı var. Bunlar parlamentonun içinde siyasi terör estiriyorlar. Dokunulmazlıklarla ilgili teklif geldi. Birinci, ikinci turda kaçamak yaptılar, ondan sonra baktılar ki bu iş iyi gitmiyor, bir kısmı geldi onlarda katıldı 376 ile milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması değil fezlekelerin adeta dokunulmazlığının kaldırılmasıdır. Ne kadar fezleke var orada? Bu fezlekeler yargıya tekrar gönderilecek, yargı bunları yargılayacak ondan sonra da nihai kararını verip uygulamaya geçecektir. Niye korkuyorsunuz, suçu olan gocunur. Suçu olmayan niye gocunsun? Zaten toplamda kaç milletvekili var 168. Diğerlerinin böyle bir sorunu yok. Biz dürüstlüğün savunucusuyuz. Bu 168’inin de hepsinin fezlekesi illa suç teşkil ediyor diye bir şey yok. Ama bunların içinde arabalarının arkasında silah taşıyanlar, teröre yardım yataklık yapanlar, banka soyguncusu, görevci kötüye kullananlar var” dedi.

Parlamentonun yargı mahalli olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerinin 4 siyasi parti içinde bu kararı aldığını, dosyaların yargıya gönderildiğini kaydetti. Milletvekillerinin er veya geç yargılanacağını anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yıllar yılı beklemeye gerek yok. Millet ne diyor; ‘bunlara durup dururken parlamentoda maaş ödemeye biz tahammül edemiyoruz’ diyor. Biz eğer bu adımları atmazsak millet bunun hesabını sorar. Onun içinde bu adımları atacağız” diye konuştu. 

LEGAL GÖRÜNÜM ALTINDAKİ İLLEGAL TERÖR ÖRGÜTÜ DEDİK 

Ekonomik gelişmelere ilişkin atılan adımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan yatırımları aktardı. Kendilerinin laf değil, iş ürettiklerini kaydeden Erdoğan, yeni hükümetin çok daha başarılı bir süreç yürüteceğini, Türkiye’nin dönüşümünün önemine dikkat çekti.

Gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben sizleri elinde molotof kokteyliyle, satırlarla, döner bıçaklarıyla dolaşan gençler olarak görmüyorum, bilgisayarı kitabı ile dolaşan gençler olarak görüyorum” dedi.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlara da değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Dün yeni bir karar daha aldık. Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü dedik, Fetullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz ve bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz. Bunlar PYD ne ise YPG ne ise PKK neyse bunlarda aynı kategoride yargılanma sürecinin içerisine girecekler. Zira bu millete çok çektirdiler. Bu milleti böldüler, ümmeti parçaladılar, ümmeti parçalamasına fırsat veremeyiz. Bir kısmı kaçıp gidiyor, bir kısmı cezaevinde, şu anda Avrupa’nın değişik ülkelerinde Türkiye’yi yalan yanlış haberlerle, o ülkelerde çevirdikleri dolaplarla, o ülkelerin yetkililerine şikayet edecek kadar bunlar gayri milli. Bu bedeli ödeyecekler.” 

ÖLMEKTENSE TESLİM OLMAYI TERCİH EDENLER, DİĞER KANDIRILMIŞ GENÇLERE DE ÖRNEK OLMALIDIR 

Kendilerinin asla ayrımcılığa müsaade etmediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyarbakır’a havalimanı yaptık, onlar yıktılar biz yaptık. Yarın Diyarbakır’dayız. Devasa terminal binasının açılışını yapacağız. Bu yatırımları yapmaya devam edeceğiz” dedi. Boşaltılan ilçelerin yeniden alt yapısını yaparak, inşa edileceğini ifade eden Erdoğan, kimsenin sıkıntıya düşürülmeyeceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bakın şimdi toplu olarak gelip kendileri diyorlar 'Bizi aldattılar. Biz şimdi geldik.' Dediler ki 'sizin şefkat elinize biz uzandık.' Ölmektense teslim olmayı tercih eden bu kişiler, örgütün içindeki diğer kandırılmış gençlere de örnek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendisine silah çekene, amansızca teslim olana ne kadar müşfik davrandığını göstermiştir. Bizim inancımız, bizim töremiz bunu gerektirir. Sonuna kadar bu operasyonlar milletimizin huzuru refahı için devam edecektir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.