Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya: "Teröre Çanak tutuyorsunuz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya sert sözlerle yüklenirken, “Siz şu anda teröre çanak tutuyorsunuz çanak ve bu terör belası, ey Almanya bilesin, bumerang gibi gelip sizi de vuracaktır. Türkiye olarak bizim sizden bir şey beklentimiz yok ama siz teröre yataklık yapmaktan dolayı tarih boyunca anılacaksınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı “Yaşayan İnsan Hazineleri, Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri” ödül töreninde konuştu.
Her milletin tarihlerinde bir dönüm noktası olduğunu belirten Erdoğan, “Bizim tarihimizde de 1071 dönüm noktasıysa, 1299, 1453, 1923 dönüm noktasıysa inanıyorum ki 15 Temmuz 2016 tarihi de bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyetimizin 93 yıllık geçmişi boyunca arayışı içinde olduğumuz bileğimizi, yüreğimizi aynı gaye için bir araya getirme sıkıntımızı 15 Temmuz’la birlikte geride bıraktığımızı düşünüyorum” dedi.
Türk milletinin 15 Temmuz’da sadece hürriyetine, inancına, bayrağına, ezanına, sadece demokrasisine değil aynı zamanda hedeflerine de sahip çıktığını belirten Erdoğan, “Ama bundan rahatsız olanlar da olmuştur. Salalardan, ezan seslerinden rahatsız olanlar olmuştur, geçmişte de bunlardan rahatsız olanlar vardı. Onların uzantıları hala var, yarın da olacak onu bilesiniz ama bütün mesele biz yolumuzda daim olalım ve kula kul olmayalım. Sadece Allah’a kul olalım” diye konuştu.

“TERÖRİSTLERİN BARINDIĞI NERESİ VARSA, ORADA OLACAĞIZ”
Erdoğan, kimsenin bu vatan toprakları üzerinde operasyon yapamayacağını ifade ederken, şöyle devam etti:
“Yaparsa işte Doğu’da, Güneydoğu’da olanları görüyorsunuz. Durmak yok. Şehidimiz var ama biz biliyoruz ki bu millet, ‘şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyerek yürüyor dağlara. Zaten şüheda olmazsa vatan olmaz. Çanakkale’de böyle oldu, Kurtuluş Savaşı destanını böyle yazdık. Bugünlere öyle geldik ve bundan sonra da öyle yürüyeceğiz.
Bizim, Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka devletimiz yok ve kimse ‘yok paralel devletmiş, yok şöyle, böyle devletmiş’ boşuna heveslenmesinler. Bu devletimiz için de her şeyi vereceğiz ve şunu bileceğiz, bu duruş artık tehditleri kendi sınırlarımız içinde değil, doğrudan kaynaklarında karşılayıp bertaraf etme iradesini içeriyor. Onun için Suriye’deyiz, onun için Irak’tayız. Oraya yerleşmek için değil, oralardan gelen tehditleri yerinde durdurmak için.
Teröristlerin barındığı neresi varsa, orada olacağız. Çünkü milletimiz, 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için öncelikle bu meseleleri çözmesi gerektiğini biliyor. Artık kimsenin Türkiye’yi terör örgütleriyle, bölünme, parçalanma paranoyalarıyla oyalama imkanı kalmamıştır. Çünkü biz 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin mahiyeti ortaya çıktığında milletimizle birlikte şu kararı verdik, yaşayacaksak adam gibi yaşayacağız, öleceksek de adam gibi öleceğiz.”

“TERÖRE YATAKLIK YAPMAKTAN DOLAYI TARİH BOYUNCA ANILACAKSINIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas’ın Türkiye’den gelen iade taleplerine ilişkin, “Siyasi nedenlerden dolayı gelen iade talepleri konusunda bunları işleme almama hakkını saklı tutuyoruz” açıklamasına ise sert tepki gösterdi. Erdoğan, şunları söyledi:
“Ey Almanya, Sayın Merkel’e ben 4 bin dosya verdim. İstanbul’daki son görüşmemizde, ‘Sayın şansölye ben size 4 bin dosya vermiştim, bu terör örgütleriyle, teröristlerle alakalı Milli İstihbarat Teşkilatımızın, bunların akıbeti ne oldu’ dedim. Bana verdiği cevap enteresandı, ‘o dosyaların sayısı 4 bin 500 oldu’ dedi. ‘Demokratik bir ülkenin, AB’nin önde gelen bir ülkesinin terör örgütü olarak kabul ettiği bu örgütün mensuplarını korumasını ben hala anlamakta zorlanıyorum’ dedim. Bu nasıl bir iştir? Şimdi, kalkmışlar bize akıl veriyorlar, ‘endişeleniyoruz’. Almanya, biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Siz şu anda teröre çanak tutuyorsun çanak ve bu terör belası, ey Almanya bilesin, bumerang gibi gelip sizi de vuracaktır. Türkiye olarak bizim sizden bir şey beklentimiz yok ama siz teröre yataklık yapmaktan dolayı tarih boyunca anılacaksınız.

“FETÖ’NÜN ARKA BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜLER”
PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya’nın şimdi de ısrarla FETÖ’nün arka bahçesi haline dönüşmesi dolayısıyla biz de endişe ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi terör örgütleri akrep gibidir, eninde sonunda döner, kendini sırtında taşıyanı da ısırır. PKK’yla, FETÖ’yle, DEAŞ’la, ırkçı örgütlerle mücadele etmek yerine, başka ülkelerin milli güvenlik hassasiyetlerini hiçe sayarak teröristlere kucak açan Almanya’nın akıbetini hiç de hayırlı görmüyorum. Şu anda teröristlerin barındığı önemli ülkelerden birisi haline gelmiştir Almanya. Bu kadar açık konuşuyorum. Halbuki bu ülkede Türklere yönelik çok sayıda ırkçı saldırı yapılıyor. Almanya’nın bu saldırıları önlemek yerine Türkiye’nin terörist olarak tanımladığı ve kendisinden istediği örgüt üyelerine sahip çıkmayı tercih etmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

“BİZİM İÇ HUKUKUMUZ KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ”
Şayet Almanya FETÖ’nün terör örgütü olduğu konusunda şüphe ediyorsa buyursunlar ülkemize gelsinler, 15 Temmuz’da bombalanan Meclisimizi ziyaret etsinler, bombalanan özel harekatı gezsinler, külliyemizin etrafında neler meydana geldi, bunu görsünler. Gecenin şahitleriyle konuşsunlar, şehitlerimizin yakınlarıyla bir araya gelsinler. Öyle esip gürlemek, kusura bakmayın onları bu ülke yutmuyor ve yutmayacağız. Gereği neyse onu yapacağız. Bizim iç hukukumuz kimseyi ilgilendirmez. Anayasamız, yasalarımız neyi emrediyorsa biz onu yapıyoruz, yapacağız. Sonra da ellerini başlarının arasına alıp Alman cumhurbaşkanlığı sarayının, parlamentosunun, emniyet teşkilatı binalarının bombalandığını, Berlin’in sokaklarının tanklara, helikopterlerle ateş altına alındığını bir hayal etsinler. Acaba onların parlamentosu bombalansaydı ne yaparlardı, bunu bir düşünsünler. Eğer buna rağmen FETÖ’yü terör örgütü olarak kabul etmezlerse anlarız, niyetleri başkadır.  Bizim gözleri olup da görmeyenlere, kulakları olup da duymayanlara, dilleri olup konuşmayanlara söyleyecek sözümüz yok.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.