Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ Moldova’da Aynı Adımları Atabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz gecesinde 251 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz oldu. Bunu yapanlar devletimizin bütün kademelerine sızmış bir terör örgütüdür ve bu terör örgütü aynı çalışmalarını şu anda Moldova’da da yapmak suretiyle, devletin kademelerine sızmak suretiyle burada da aynı adımları atabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Moldova’ya yaptığı resmi ziyaretinde, Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile bir araya geldi. Kişinev’deki Cumhurbaşkanlığı sarayında resmi törenle karşılanan Erdoğan, mevkidaşı Dodon ile biraraya geldi. Görüşmenin ardından Erdoğan-Dodon ikilisi ortak basın toplantısı düzenledi.

“İLİŞKİLERİMİZ STRATEJİK ORTAKLIK SEVİYESİNE ÇIKARILDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gagavuz Türklerini ilgilendiren yasal değişikliklerin hayata geçirilmesine önem verildiğini Dodon’a ilettiğini aktararak, “Az önce Cumhurbaşkanı ile imza attığımız stratejik ortaklık açıklaması yalnızca bir kağıt parçasından ibaret değildir. Bu şekilde ilişkilerimiz adeta sınıf atlayarak stratejik ortaklık seviyesine çıkarılmıştır” dedi.

"FETÖ İLE MÜCADELE"

Moldova’dan, FETÖ ile mücadelede Türkiye’ye gereken desteğin tereddütsüz bir şekilde gösterilmesinin beklendiğini ifade eden Erdoğan, “Bu haklı mücadeleye kara çalmak isteyenleri Türkiye-Moldova dostluğuna yakışacak şekilde hareket etmeye davet ediyorum. Zira 15 Temmuz gecesinde 251 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz oldu. Bunu yapanlar özellikle silahlı kuvvetlerimize, polisimize, yargımıza, devletimizin bütün kademelerine sızmış bir terör örgütüdür ve bu terör örgütü aynı çalışmalarını şu anda Moldova’da da yapmak suretiyle, devletin kademelerine sızmak suretiyle burada da aynı adımları atabilir. Çünkü dost dosta bu başına gelenleri anlatacak ki aynı yanlış orada da yapılmasın” dedi.

PRENS MARE'NİN KILICI: “EN KISA ZAMANDA YETİŞTİRECEĞİZ”

Moldova Cumhurbaşkanı Dodon, Boğdan Prensi Stefan Çel Mare'nin Topkapı Sarayı'nda sergilenen kılıcının aslının veya kopyasının Moldova’ya gönderilmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan istedi. Erdoğan ise kılıç ile ilgili gerekli talimatı Kültür Turizm Bakan Yardımcısı’na verdiğini belirterek, “En kısa zamanda replikasını çıkarmak suretiyle çünkü müstesna eserler bölümünde orijinalleri duruyor. Müstesna eserler bölümünde duran bu tür objeleri çıkarmak yasak olduğu için bunları çıkarmıyorlar ancak replikasının bir tanesini Romanya’ya verdik, bir replika da Moldova’ya yaptırılmak suretiyle sizlere en kısa zamanda onu yetiştireceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.