Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerçek Kararı Millet Verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa teklifinin TBMM’de onaylanmasına ilişkin, “Ne yaptınız ki’ diyenlere parlamento güzel bir cevap verdi. Şimdi milletim inşallah nihai kararı verecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tavşandere Metro İstasyonu ile Pendik Belediyesi Toplu Açılış Töreninde konuştu. Açılışı yapılan projeleri anlatan Erdoğan, tüm bu yatırımlar bittiğinde İstanbul’un ulaşımının büyük ölçüde raylı sistem üzerinden gerçekleşeceğini belirtti. Erdoğan, “Raylı sistemle boğaz geçişi konusunda, Marmaray’ın ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerindeki hattı da devreye almak suretiyle iki alternatifli bir imkanı oluşturmuş oluyoruz. Her zaman söylediğim gibi İstanbul’a hizmet etmek bir sevda işi, bir gönül işidir” dedi.

“PARLAMENTO GÜZEL BİR CEVAP VERDİ”
Konuşmasında önemli mesajlar da veren Erdoğan, anayasa teklifinin TBMM’de onaylanmasına ilişkin, “Birileri ne diyor, bakıyorsunuz ‘ne yaptınız ki…’ Hamdolsun, ‘ne yaptınız ki’ diyenlere dün akşam sabah namazına doğru parlamento güzel bir cevap verdi ama gerçek cevabı inşallah, beşer planında egemenlik milletindir. Şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek, nihai kararı verecek ve bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır. Milletimiz için hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun. El ele vereceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ SİNDİRMEK İSTEYENLERİ HUZURSUZ EDECEK MANZARA BU”
Alandaki kalabalığa işaret eden Erdoğan, “Türkiye’yi terörle, baskıyla, kuşatmayla, ayak oyunlarıyla, riyakarlıkla, algı operasyonlarıyla sindirmek isteyenleri huzursuz edecek manzara budur. İstedikleri kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne lav silahıyla ateş etsinler, istedikleri kadar AK Parti’nin il teşkilatına lav silahıyla ateş etsinler, bunlarla bir yere varmak mümkün değil. İyi bilsinler ki bizler bu yola her şeyimizi koyduk” dedi.

İDAM KONUSU: “REFERANDUMUN ARDINDAN PARLAMENTODA GÜNDEME GELECEKTİR”
Bu sırada kalabalıktan gelen “idam” sloganları üzerine ise Erdoğan şöyle konuştu:
“Ben sizlere bu konudaki kanaatimi söyledim, şu anda bir referandum süresindeyiz. İnşallah bu referandum süreci de milletimizin kahir ekseriyetiyle inanıyorum neticeye ulaşacak. Bunun ardından da sizlerin bu talebi parlamentoda inanıyorum ki gündeme gelecektir ve parlamentodan geçtikten ve önüme geldiği zaman da ben peşinen söylüyorum, ben bunu onaylarım.
Corc ne der, Hans ne der, şu ne der, bu ne der beni ilgilendirmez. Beni milletim ne der,  bu ilgilendirir. İşte bu manzara büyük Türkiye, güçlü Türkiye manzarasıdır. Bu manzara yeni Türkiye’nin doğuşu manzarasıdır.
Onlar geleceğimizi karartmak isteyecek, biz yaptığımız her yatırımla, attığımız her adımla istikbalimizi aydınlatacağız. Onlar terör örgütlerinin silahları ve bombalarıyla yakacak, yıkacak biz ise inşa edeceğiz, ihya edeceğiz. Onlar ellerindeki finans imkanlarını spekülasyon araçlarını kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğimiz projelerle zirveyi zorlayacağız. Onlar öldürmenin yollarını arayacak, biz yaşatmanın çaresine bakacağız. Çünkü biz hep birlikte Türkiye’yiz. Biz Rabbimizin huzurunda rükûda eğiliriz, secde de eğiliriz. Çünkü biz Müslüman Türk milletiyiz.”

“YENİ BİR İSTİKLAL MÜCADELESİNİ BAŞLATTIK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkeye, bu millete zincir vurmak isteyenin çok olduğunu ancak hiçbirinin başarılı olamadığını ifade ederek, “İstiklale aşık bu milleti durduracak bir bent, bir zincir daha icat edilmedi. Milletimiz en zayıf görüldüğü dönemde Çanakkale’de 7 düveli durdurmuş, Kurtuluş Savaşı’mızı zafere ulaştırmıştır. Bugün de Türkiye’yi terör örgütleriyle, ekonomik saldırılarla, uluslararası dayatmalarla köşeye sıkıştırdıklarını sananlara karşı yeni bir istiklal mücadelesini başlattık sürdürüyoruz. Kökü mazide olan ati anlayışıyla bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Şehitlerimiz var, evet ama şehitler olmadan bu toprak vatan olmaz” diye konuştu.

“TERÖRLE MÜCADELEYİ SONUNA KARAR SÜRDÜRMEK BİR GÖREVDİR”
Toprağa verilen her şehidin yüreklerin bir köşesini dağladığını söyleyen Erdoğan, terörle mücadeleyi sonuna karar sürdürmenin bir görev olduğunu anlattı. Gazilerin yaşadığı acıları unutmanın, bir kenara bırakmanın mümkün olmadığını ifade eden Erdoğan, “Bununla şu gerçeğinde farkındayız. Döktüğümüz her damla kan, her damla ter bu toprakların bize vatan olduğu gerçeğini perçinleyen birer çividir, mıhtır, tabu belgesidir. Onun için hep ne diyoruz; bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biz bin yıldır bu topraklara kanımızı döktüğümüz için bugün göğsümüzü gere gere ‘burası bizim vatanımızdır’ diyoruz. Milletimiz 15 Temmuz gecesi darbecilerin silahlarının karşısına cesaretle dikildiğinde şayet orada karanını dökmeseydi genci yaşlısı kadını erkeği biz bugüne çıkabilir miydik?” dedi.
Konuşmasında sık sık İstiklal Marşı’ndan kıtalar okuyan Erdoğan, “Selçuklu Sultanı Kılıçaslan’dan beri coğrafyada verilen mücadelede ortaya çıkan ihanet çeteleri nasıl çöktüyse, terör örgütleri, DEAŞ, PKK, PYD, YPG, DHKP/C ve FETÖ’nün de çökeceğini” ifade etti. Erdoğan, milletin, istiklaline ve istikbaline yönelik adımlar söz konusu olduğunda 15 Temmuz’da olduğu gibi her şeyin yapılacağını ifade etti. 

“REFERANDUMLA İLGİLİ KAMPANYADA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN GELECEĞE YÜRÜYECEKSİNİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda ise kalabalığa, “Sizlerden şimdiden bir ricada bulunuyorum; bu referandumla ilgili kampanyada inanıyorum ki sizler gece gündüz demeden çalışmak suretiyle geleceğe yürüyeceksiniz. Çünkü bizim Rabia’mız var, çünkü biz tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Öyleyse durmak yok, yola devam” diye seslendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.