Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İngiltere’deki Terör Saldırısını Şiddetle Kınıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere’nin Manchester şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetli kınadığını belirterek, “Türkiye olarak saldırıda ilk belirlemelere göre 22 vatandaşını kaybeden, 59 vatandaşı yaralanan İngiltere devletinin ve İngiliz halkının acısını paylaşıyoruz. Terör örgütleriyle mücadelesinde tüm ülkeler gibi İngiltere'nin de yanında olduğumuzu burada ifade etmek isterim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesindeki mezuniyet töreninde konuştu. Türkiye, sahip olduğu en büyük gücün genç ve yetişmiş insan kaynağı olduğunu belirten Erdoğan, her alanda gençlerin enerjisine, azmine, birikimine, gayretine ihtiyaç olduğunu, başarının yolunun, düzenli ve bilinçli çalışmaktan geçtiğini ifade etti.

Erdoğan, “Yeni dönemde Çapa merkezde sadece poliklinik hizmeti verir hale gelecek. Artık eğitim öğretimde öğrencilerimiz Hasdal’daki yerde iki tane sağlık bilimlerinde üniversite olacak. Yolun bir tarafında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi olurken diğer tarafta da Bezmi Alem Sağlık Bilimleri Üniversitesi olacak” dedi. Türkiye’nin artık ciddi sayıda ve oranda doktora, hemşirelere ve sağlık elemanlarına ihtiyacı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hemşireler konusunda büyük bir açığın kapandığını ancak yeterli olmadığını ifade etti.
İngiltere’nin Manchester şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetli kınadığını ifade eden Erdoğan, “Türkiye olarak saldırıda ilk belirlemelere göre 22 vatandaşını kaybeden, 59 vatandaşı yaralanan İngiltere devletinin ve İngiliz halkının acısını paylaşıyoruz. Terör örgütleriyle mücadelesinde tüm ülkeler gibi İngiltere’nin de yanında olduğumuzu burada ifade etmek isterim” dedi.

DEVLET HASTANELERİNDEKİ DOKTORLARIN DA KARİYER YAPMA ŞANSI OLSUN
Sağlığın son 14 yılda en büyük reformların hayata geçirildiği alanların başında geldiğini kaydeden Erdoğan, eski Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin vatandaşa şifa dağıtmaktan ziyade yeni dertler bindiren bir halde olduğunun söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanelerin farklı kurumlar arasında dağıtıldığını ifade ederek, “Doktor reçeteyi yazar, inersiniz hastanenin alt katında ilaçlar 5 tane ise 2’si var diğerleri yok. Ne yapacaksın, git eczaneden al, bu söylenirdi. Biz bu çileleri yaşadık. Dedik ki, bu çileler bu ülkede yaşanmasın. Biz insanımıza yük olan bu saçma sistemi kaldırdık” dedi. Sağlık alanında yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, milli bütçede eğitim-öğretimden sonra ikinci sıranın sağlığa verildiğini ifade etti. Sağlık alanında yatırımların olmazsa olmaz konumunda olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Rektörlerimizle bir toplantıda kendilerine şunu söyledim, dedim ki, ‘devlet hastanelerinde doktorlarımız var ama bu doktorlarımızın kariyer yapma şansı yok. Doktordan sonra kariyer yapmanın önünü açmaya mani bir hal var mı?’ Rektörlerimiz, ‘yok’ dedi. ‘O zaman niçin bunun önünü açmıyoruz’ dedim. YÖK Başkanımız da yanımızda. Devlet hastanelerindeki doktorların da kariyer yapma şansı olsun, o da doçent, profesör olabilsin. ‘Olur’ dediler bu süreç başlatıldı. Ülkemizde devlet hastanesi, üniversite hastanesi ve özel hastane dışında bir hastane artık yok. Bunun yanında sağlıkta çok büyük bir alt yapı atılım başlattık” diye konuştu.

BÖYLESİNE MUAZZAM BİR POTANSİYELİ HEBA ETME HAKKINA SAHİP DEĞİLİZ
Alt yapı yatırımlarına ve sağlık personeli sayısına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık hizmetlerinin tamamında kalitenin ve sayının yükseltildiğini ifade etti. Şu ana kadar 4 şehir hastanesinin hizmete girdiğini, 20 tanesinin inşasının, 8 tanesinin de proje ve ihale çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Erdoğan, toplamda 42 bin 500 yatak kapasiteli şehir hastanelerinin sağlık alanında yeni bir dönemin sembolü olacağını ifade etti. Şehir hastanelerinin sadece Türkiye’ye hizmet vermeyeceğini, çevre ülkelere de hizmet verir hale geleceğini anlatan Erdoğan, bu nedenle doktor sayısının artmasının önemli olduğunu belirtti.

14 Mart Tıp Bayramının önemine değinen Erdoğan, Türkiye’nin, milletinin birliği, ülkesinin istiklali ve halkının istikbali, vatanının bütünlüğü için gerektiğinde her türlü fedakarlığı yapabilecek gençlere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Artık 18 yaşını bitirmiş her gencin seçilme gelinen her göreve aday olabileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere şu ifadelerle seslendi:

“Gençler, mesleki kariyerinizi en ileri düzeylere ulaştırın ama asla siyaseti, kültürü, sanatı, sporu, kişisel gelişiminize katkı sağlayacak her türlü faaliyeti ihmal etmeyin. Sizlerin enerjisi ve azmi bu işlerin hepsinin üstesinden gelmeyi yeter. Doktorlarımızın bu konuda diğer meslek gruplarına göre daha aktif, daha inisiyatif sahibi olduğunu biliyorum. Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için gençlerimizin dinamizmine ihtiyaç vardır. Bunun için birilerinin elinizden tutup sizi bir yerlere taşımışını beklemeyin. Kendisiniz çalışın, uğraşın, mücadele edin önünüzdeki kapıların birer birer açıldığını göreceksiniz. Ülke ve millet olarak böylesine muazzam bir potansiyeli görmezden gelme veya heba etme hakkına sahip değiliz. Gençlerimizin de kendilerine, milletine güvenmesini istiyoruz.”

Mezuniyet gününün, aynı zamanda hayatın yeni ve uzun bir dönemine atılan ilk adım olduğuna işaret ederek, “Her gününüzün böyle mutlu, neşeli, umut dolu geçmesini diliyorum” temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, mezun öğrencilerin bugünlere gelmesinde emeği olan ailelerini, öğretmenlerini, kurum ve kuruluşları tebrik ederek tamamladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.