Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsansız Tankları Da Üreteceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi öyle bir yere gelmemiz lazım ki biz insansız tankları da üretir hale gelmeliyiz bunu da yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde 11. Kalkınma Planı Tanıtım toplantısında konuştu. Erdoğan, AK Parti hükümeti döneminde yapılan icraat ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

“AFRİN’DE ZIRHLI TAŞIYICILARIMIZIN TAMAMINA YAKINI YERLİ”

Erdoğan, savunma sanayindeki hamlelerle gururla övünülmesi gerektiğini ifade ederek, “2002 yılında ülkemizde 66 savunma projesi yaklaşık yüzde 20 yerlilik oranı ile yürütülüyordu. 2017 yılında 600 projeyi yüzde 65'in üzerinde yerlilik oranıyla sürdürür hale geldik. Hani şu anda Afrin'de zırhlı taşıyıcılarımız var ya neredeyse bunların tamamına yakını bizim, yerli” dedi.

“DÜŞÜRSENİZ DÜŞÜRÜN İKİNCİSİ DE VAR ÜÇÜNCÜSÜ DE…”

Erdoğan, insansız hava araçları konusunda “kötü komşu bizi ev sahibi yaptı” diyerek, Türkiye’nin kendi silahsız ve silahlı insansız hava aracını yaptığının altını çizerek şunları kaydetti:

“Eğer şu anda bunu biz kendimiz üretiyor olmasaydık, 'bir tane insansız hava aracımız düşse ne olur?' diye düşünürdük ama şimdi düşünmüyoruz. Düşürürseniz düşürün, ikincisi de var üçüncüsü de var, dördüncüsü de var, gelin. Şimdi geçen bir helikopterimiz düştü yandık, yakıldık. Niye 2 tane pilotumuz gitti, üzüldük ama hemen oradaki bu sistemlerin sorumlusu olan arkadaşımızın söylediği şu; ‘cumhurbaşkanım biz üzülüyoruz’ niye üzülüyorsunuz? İnsansız hava aracında silahlısında, silahsızında insan yok ki düşerse düşer biz niye bazı şartlarda da onları uçurmuyoruz. Onları uçuralım vursunlar o düşsün, benim pilotum şehit olmaz. Şimdi bunu daha ileriye taşıyacağız. Tank, yakabilirler içinde beş tane şehidim ama şimdi öyle bir yere gelmemiz lazım ki biz insansız tankları da üretir hale gelmeliyiz bunu da yapacağız.”

“BUNLARIN AFFI OLAMAZ, BUNLAR BAĞIŞLANAMAZ”

Erdoğan, Türkiye’yi yüksek insani gelişmişlik seviyesine çıkardıklarını, insani gelişmişlik yaklaşımını sadece maddi değil, manevi ölçülere göre de şekillendirdiklerini ifade ederek, “Son günlerde yaşadığımız özellikle taciz olayları ne yazık ki bu sıkıntının şu anda ülkemizdeki çok açık alçakça, adice bir uygulamasıdır ve şimdi hükümetimiz bununla ilgili yasal bir düzenleme yapıyor ve bu yasal düzenlemeyle de buradaki caydırıcılık hükümlerini ileri bir noktaya taşımanın hesabı, gayreti içerisindeyiz. Bunların affı olamaz, bunlar bağışlanamaz, bunları görmemezlikten asla gelemeyiz. Ne gerekiyorsa bunlar için bunun devlet planında bizim yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

“DÜN GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDILAR”

Türkiye’ye yönelik iç ve dış tehdidin “yerli ve milli üretim sayesinde başarıyla bertaraf edildiğini” belirten Erdoğan, “İşte Afrin’de eğer biz birilerine muhtaç durumda olsaydık şu anda geldiğimiz konum bu olmayacaktı. Tabi kendi silahı olunca, kendi topu, kendi tanklı olunca askerin de yüreği, cesareti o denli artıyor. İşte dün güneyden öyle bir çıkış yapmak istediler, toplarımız hemen anında gereğini yaptı, silahlı insansız hava araçlarımız gereğini yaptı ve geri dönmek zorunda kaldılar. Mesele bu, durmayacağız yola devam edeceğiz” dedi.

“İLAÇ SANAYİNDE DARBELER YEDİĞİMİZE İNANIYORUM”

Öte yandan Erdoğan, vatandaşın kaliteli bir hayat sürdürebilmesi için yeterli ve sağlıklı gıdaya ulaşılabilmesinin temin edeceklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Bu konuda hocalarımızdan gerekse bu çalışmaları yürütenlerden bir şeyi ısrarla ben de talep ediyorum; doğala önem vermemizin şartını burada duyurmak istiyorum. Kanser gibi rahatsızlıkların bütün bunların temelinde ben doğrusu doğalın olmadığına inanıyorum ve kimyasalın ağırlıkta olduğu üretimler sebebiyle ilaç sanayinde darbeler yediğimize inanıyorum. Bu konun üzerinde bence hocalarımızın durması lazım ve biz kimyasaldan doğala mı gideceğiz, doğaldan kimyasala mı gideceğiz bunlar üzerinde de bir çalışmanın yapılmasının gereğine inanıyorum. GDO’lu ürünler noktasındaki hassasiyetimizi arttırmamız lazım, devlet olarak birinci derecede bu bizim sorumluluğumuzda.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.