Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in Yaptığı Haydutluktur, Vahşettir, Devlet Terörüdür

Cumhurbaşkanı ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dönem Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, -İsrail’in ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere yönelik saldırısına ilişkin, “İsrail’in yaptığı haydutluktur, vahşettir, devlet terörüdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansının açılış konuşmasını yaptı. Bugün Kudüs’e sahip çıkmanın barışa ve insanlığa sahip çıkmak olduğunu belirten Erdoğan, “Çünkü Kudüs, bütün Müslümanların onuru, izzeti, harim-i ismetidir. Kudüs Müslümanların ortak hafızası, ortak mirası, ortak emeğidir. Kudüs, aynı zamanda üç semavi dinin de mukaddes beldesidir. Kudüs’e yönelik her saldırı aynı zamanda bu değerlerin, hassasiyetlerin tamamına yapılmış demektir” ifadelerini kullandı.

“NASIL 14 MAYIS İNSANLIK TARİHİNE KARA BİR GÜN OLARAK KAZINMIŞSA 18 MAYIS’DA İNSANLIK ONURUNUN KURTARILDIĞI BİR GÜN OLARAK YAZILACAKTIR”

“Kudüs davası tüm Müslümanların davasıdır”  diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs’ün elinde 10 binlerce masum Filistinlinin kanı olan bir terör devletinin insafına bırakılmayacak kadar mukaddes bir belde olduğunu söyledi. Müslümanların Doğu Kudüs üzerindeki haklarından tek bir geri adım dahi atmayacağını da belirten Erdoğan, “Nasıl 14 Mayıs Pazartesi insanlık tarihine kara bir gün olarak kazınmışsa 18 Mayıs Cuma’da inşallah müşterek çabalarımızda insanlık onurunun kurtarıldığı bir gün olarak yazılacaktır” diye konuştu.

“İYİ NİYETLİ İKAZLARIMIZ ADETA BÜYÜK BİR AKIL TUTULMASI YAŞAYAN MUHATAPLARIMIZDA KARŞILIK BULMADI”

Kudüs kararının ilk işaretleri gelmeye başladığı andan itibaren ABD yönetimine gerekli uyarılarda bulunduklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böyle bir adımın bölgede tansiyonu yükselteceğini, yeni gerginliklere, yeni çatışmalara neden olacağını söyledik. Kutsal topraklarda bir taşı yerinden oynatmanın bile ciddi sorunlar doğuracağını ifade ettik” şeklinde konuştu. Uluslararası hukuku çiğneyen, BM’nin altını oyan adımların sadece Müslümanlar ve Hristiyanları değil Yahudilere de zarar vereceğini de dile getirdiklerini belirten Erdoğan, “Yanlışta ısrar edilmesi halinde tüm bölgenin çatışma iklimine gireceğini, bunun sorumlusunun da kararı uygulayanlar olacağını özellikle belirttik. Maalesef iyi niyetli ikazlarımız adeta büyük bir akıl tutulması yaşayan muhataplarımızda karşılık bulmadı” açıklamasında bulundu.

“AMERİKAN YÖNETİMİ, NETENYAHU’NUN VE BAZI RADİKAL EVANGELİKLERİN KUYRUĞUNA TAKILMAYI TERCİH ETTİ”

Yapılan tüm uyarılara rağmen ABD’nin gerilim ve çatışmadan beslenen çevrelerin esiri olduğunu söyleyen Erdoğan, “İİT ile BMGK’nın iradelerini nazara dikkate almayan Amerikan yönetimi İsrail başbakanı Netenyahu’nun ve bazı radikal evangeliklerin kuyruğuna takılmayı tercih etti” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Mayıs Pazartesi günü Amerika, dünyadan yükselen tepkilerine rağmen İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Filistin’in de başkenti olan Kudüs’e taşıdı. Aynı gün kararı protesto eden Filistinli kardeşlerimize yönelik bir katliam gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

“İSRAİL’İN YAPTIĞI HAYDUTLUKTUR, VAHŞETTİR, DEVLET TERÖRÜDÜR”

“İsrail’in yaptığı haydutluktur, vahşettir, devlet terörüdür” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 75 yıl önce Avrupa’da Musevilere yapılan zulümle, bugün Gazzelilerin maruz kaldıkları vahşet arasında hiçbir fark olmadığını kaydetti. Erdoğan, “2’nci Dünya Savaşı sırasında toplama kamplarında her türlü işkenceye uğrayan insanların çocukları maalesef bugün adeta Nazilere taş çıkartan yöntemlerle masum Filistinlilere saldırıyor” diye konuştu.

“ABD ARTIK ORTADOĞU’DA ÇÖZÜMÜN DEĞİL SORUNUN PARÇASI HALİNE GELMİŞTİR”

Erdoğan, bugün gelinen noktada ABD’nin işgal politikaları ile Apartayt rejimine taş çıkartan İsrail’i ödüllendirdiğini, barış istediğini defalarca kanıtlamış olan Filistin’i ise cezalandırdığını dile getirdi. “Kudüs kararı ile İsrail’in katliamlarına zemin hazırlayan ABD’nin eline masum Filistinlilerin kanı bulaşmıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD artık Ortadoğu’da çözümün değil sorunun parçası haline gelmiştir. Yeni aktörlerin sürece dahi olması barış sürecinin yeniden sağlam bir zeminde işlerlik kazanması şarttır” ifadelerini sözlerine ekledi.

“KINAMAK, KIZMAK, BAĞIRMAK BUGÜNE KADAR İŞGAL VE ZULMÜ DURDURMADIĞI GİBİ BUNDAN SONRA DA DURDURMAYACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Geldiğimiz noktada hepimiz şu gerçeği çok iyi biliyoruz. Kınamak, kızmak, bağırmak bugüne kadar işgal ve zulmü durdurmadığı gibi bundan sonra da durdurmayacaktır. Müslümanlar kendi haklarını alana kadar hiç kimse bize hakkımızı altın tepsi de ikram etmeyecektir. Bosna’da, Suriye’de, Arakan’da ve pek çok yerde Müslümanlar haklı olmasına rağmen kazananlar hep gücü elinde bulunduran zorbalar olmuştur. Artık bu bozuk ve adaletsiz düzeni değiştirmenin zamanı gelmiştir. ABD’nin Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir. Eğer bu konuda bizler yeterli tepkiyi göstermezsek inanın bana bunun çok daha kötüleri gelecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.