Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE akbank Entübe Sayısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK Gibi Terör Örgütlerinin En Büyük Gelir Kapısı Uyuşturucu Ticaretidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim gibi iddia sahibi ülkelerin başına musallat edilen PKK gibi terör örgütlerinin en büyük gelir kapısı uyuşturucu ticaretidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Reşit Rey Salonu’nda düzenlenen Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni’ne katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, bu yıl 98’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Yeşilay’ı tebrik ederek alkol, tütün, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar yanında giderek yaygınlaşan teknoloji bağımlılığı ile mücadeleye öncülük etmesini takdirle karşıladığını dile getirdi.

“BİR MİLLETİN EN BÜYÜK HAZİNESİ ZİHNEN VE BEDENEN SAĞLIKLI NESİLLERE SAHİP OLMASIDIR”

Bir ülkenin asıl zenginliğinin yer altı ve yer üstü kaynakları olmadığını söyleyen Erdoğan, “Bize göre bir milletin en büyük hazinesi, en büyük güç kaynağı ruhen, zihnen ve bedenen sağlıklı nesillere sahip olmasıdır” şeklinde konuştu. “Evlatlarımız ne kadar zinde, ne derece sağlıklı olursa ülkemizin geleceği o kadar parlak o kadar aydınlık olur” diyen Erdoğan, gençlerini alkol, uyuşturucu, sigara, kumar ve terör gibi dehlizlerde kaybeden ülkelerin istikbalinin karanlık olduğunu belirtti.

“PKK GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN EN BÜYÜK GELİR KAPISI UYUŞTURUCU TİCARETİDİR”

Soğuk Savaş döneminde uyuşturucu ticaretinin doğu ve batı bloğundaki savaşın en önemli araçlarından biri olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük güçlerin himayesinde gerçekleşen bu kirli ticaretten elde edilen kazançlarla kimi ülkelerde darbeler yapılmış, iç çatışmalar körüklenmiş, demokratik rejimler tasfiye edilmiştir. Bizim gibi iddia sahibi ülkelerin başına musallat edilen PKK gibi terör örgütlerinin en büyük gelir kapısı uyuşturucu ticaretidir” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR ZAMAN MİSAFİRLERİME ALKOLLÜ İÇKİ İKRAM ETMEDİM”

Belediye başkanlığından bu yana bulunduğu her yerde alkolü kaldırdığını söyleyen Erdoğan, “Anayasada devletin gençlik ile ilgili görevi sayılırken orada ‘gençlerini kumardan, uyuşturucudan korur’ diyor. Ama bizden önce gelen yönetimlerin hiçbirisi bunu uygulamadı. Ama biz uyguluyoruz.  Şu anda bizim yönetimimizde olan yerlerde asla bu tür bir şey olamaz. Ne yerel ne de devlet. Geldiğimden bu yana hiçbir zaman ben misafirlerime alkollü içki ikram etmedim. Tasarruf benimse bende sevdiklerime sevdiğimden ikram edeceğim” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.