Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan Preveze Deniz Zaferi’ni Kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Preveze Deniz Zaferi’nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü’nde vatanı için mücadele eden bütün kahramanlarımızı ve şehitlerimizi şükranla anıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Preveze Deniz Zaferi’nin Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü münasebetiyle mesaj yayımladı. Barbaros Hayrettin Paşa komutasında kazanılan ve Osmanlı Devleti’nin Akdeniz’deki üstünlüğünü ilan eden Preveze Deniz Zaferi’nin tarihteki gurur abidelerinden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, “Preveze Deniz Zaferi, tarihte pek çok başarıya imza atmış olan Donanmamızın gücünü tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Köklü bir maziye sahip olan Deniz Kuvvetlerinin, bugün de Türkiye’nin denizden gelecek tehditlere karşı savunulması, deniz alaka ve menfaatlerinin korunması görevlerini yüksek bir vazife şuuruyla yerine getirdiğini belirten Erdoğan, “Harekat kabiliyeti, donanımı, disiplini ve nitelikli personeliyle üstlendiği görevleri başarıyla yerine getiren Deniz Kuvvetlerimiz, teknolojik yenilikleri yakından takip ederek, her geçen gün gücünü ve bölgesindeki etkinliğini artırmaktadır. Ülke savunmasının yanı sıra uluslararası barışa da yaptığı katkılarla aziz milletimizi gururlandıran Deniz Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, mesajını “Preveze Deniz Zaferi’nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü’nde vatanı için mücadele eden bütün kahramanlarımızı ve şehitlerimizi şükranla anıyor, sizi ve şahsınızda Deniz Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını en kalbi duygularımla selamlıyorum” diyerek sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.