Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tanzanya Devlet Başkanlığı Sarayını Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Devlet Başkanlığı Sarayında Devlet Başkanı John Pombe Joseph Magufuli tarafından resmi törenle karşılandı.
 
Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar’ı kapsayan Afrika ziyaretinin ilk durağı olan Tanzanya’nın başkenti Darüsselam şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanlığı Sarayının Hint Okyanusuna bakan giriş kapısının önünde Devlet Başkanı Magufuli tarafından resmi törenle karşılandı.
 
Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Başkanı Magufuli’nin tören alanındaki yerlerini almasının ardından top atışları eşliğinde iki ülkenin millî marşları çalındı.
 


İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Magufuli, yürüyerek Devlet Başkanlığı Sarayı’nın bahçesinden içeri girdi.
 
Karşılıklı Afrika Davulu Çaldılar

Ellerinde Türkiye ve Tanzanya bayrakları taşıyan vatandaşlarca sevgi ve yerel dans gösterileriyle karşılanan Erdoğan, burada Magufuli ile karşılıklı "tamtam" adı verilen Afrika davulu çaldı. Erdoğan ve Magufuli, karşılamanın ardından baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçti.
 




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.