Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Üniter Yapının En Büyük Savunucusu, En Başta Şahsım Başta Olmak Üzere Biz Olduk"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniter yapı tartışmalarına değinerek, “Türkiye’nin üniter yapısının en büyük savunucusu, en başta gelen müdafi daima şahsım başta olmak üzere, biz olduk, biz olacağız. Eyaletmiş, federasyonmuş, şuymuş buymuş... Hiçbiri bizim gündemimizde yoktur, olmayacaktır. Bunların birçoğu zaten tarihtir, tarih olmuştur. Artık siyaset güncelleniyor, yönetim sistemleri güncelleniyor.  Cumhuriyetimizi üniter yapısı içesinde ilelebet payidar kılması konusundaki kararlılığımızı bir kez daha tekrar ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya buluşmasında halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Külliyesi’nin, AK Partinin Genel Merkez Binasının Selçuklu mimarisinin modern bir yorumu olarak inşa ettirdiklerini, gelenlerin hayran kaldığını belirten Erdoğan, Selçukluyu bugüne taşıdıklarını, bu tarzın herkes tarafından da benimsendiğini ifade etti.
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un sözlerini anımsatan Erdoğan, “Evet verenleri İzmir'den denize dökeceklermiş, Samsun’dan gireceklermiş, Sivas, Amasya, Sakarya… Eyy gafil, seni Samsun’a sokmazlar haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, patlatırlar enseni. Bunu böyle bil. Sen bu milleti ne zannediyorsun? Bunca yıl Konya’nın ekmeğini yemiş, suyunu içmiş birisi nasıl olur da böyle zırvalar bilemiyorum. Eminim Konyalı bu densize pazar günü haddini bildirecektir” dedi.

BÖYLE DE BİR RAPOR VEREMEZSİN
Artık hükümetlerin otel lobilerindeki, medya patronlarının yalılarındaki pazarlıklarla değil sandıkta kurulacağını söyleyen Erdoğan, halkoylamasının tarihi bir devrim, değişim ve dönüşüm olduğunu belirterek, sandıklara sahip çıkılmasını istedi. Erdoğan, “Aman ha ihmal yok. Oralarda bazı virüslere fırsat vermeyeceğiz. Bu seçimde sandıkta oy pusulası yok. Parti amblemi yok. Sadece beyaz ve kahverengiden oluşan bir kağıt var. Beyaz, ak, anlıyorsunuz, yani o evet. Kahverengiyi de anlıyorsunuz o da hayır. Demek ki beyazda, akta evet de buluşuyoruz. Oy kullanırken de her aşamada dikkatli olun. Sakın sağda solda söylenenlere kulak asmayın. Aklınıza takılan bir şey varsa sandık görevlilerine sorun bilgi alın” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AGİT’i eleştirerek, “Avrupa’nın AGİT diye bir örgütü var. Bu daha çok seçimlerin yapıldığı ülkelere, değişik ülkelerden seçilmiş temsilcilerden gönderilen heyetlerdir. Şimdi bunlar kalkmışlar Türkiye’de ‘evet çıkarsa’ burada bir çok sıkıntıların olduğu anlamına gelir diyor. Sen kimsin ya? Önce haddini bil, haddini. Senin böyle bir görevin yok. Evet çıkarsa ne olur hayır çıkarsa ne olur sen bunu konuşamazsın. Her yerde evet varmış hayır görmemiş onu sen bunu sen bu noktada çalışmayan partinin yetkilileri ile konuş. Böyle de bir rapor veremezsin. Versen de vermesen de Pazar akşamı bu millet evet ile gereğini yapacaktır” diye konuştu.

BÖYLE ZİLLET İÇİNDEKİ KİŞİYİ NASIL OLUYOR DA GİDİP ZİYARET EDİYORLAR
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “neyiniz eksikti de neyi yapamadınız da anayasayı değiştiriyorsunuz” şeklindeki sözlerini anımsatan Erdoğan, “Soru doğru da soranın niyeti doğru değil. Beni de çok seviyor ha. ‘Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra ne olacak’ diyor. Ne kadar da seviyor maşallah, muhabbeti baya iyi” dedi.
Anayasa referandumunun kabul edilmesi halinde kifayetsiz genel başkanlara mecbur olunmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Duydum ki, denize dökeriz diyen bir zat vardı ya, Saadet Partili bazı hanım kardeşlerim onu makamında ziyarete gitmişler, çok üzüldüm. Çünkü ben o kökeni tanırım, o menşei tanırım. Böyle zillet içindeki kişiyi nasıl oluyor da gidip ziyaret ediyorlar. Artık bu millete sürekli yalan söyleyen müflis siyasetçilere mahkum değilsiniz” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu döneme değinen Erdoğan, “Herkes gibi Cumhurbaşkanı da kendisine anayasada çizilen sınırlar dahilinde, kanuna uygun şekilde vazifesini yerine getirecek. Yeni sistemin eskisinden en büyük farkı karar alma ve uygulama süreçlerinin seri ve hızlı olmasıdır. Otomobillerden, bilgisayara her şeyin hızının arttığı bir dönemde hükümetlerin eski usul çalışmaya devam etmesi artık mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.

BÜTÜN SİLAHLARINI YA GÖMECEKLER YA YOK OLACAKLAR
20 ayda yaklaşık 11 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Erdoğan, terörle mücadele değinerek, şunları kaydetti:
“Girdik inlerine. Bunları sıfırlayacağız. Bütün silahlarını ya gömecekler ya yok olacaklar. Başka çaresi yok. Bu ten bu canda oldukça mücadeleyi sürdüreceğim. Ülkemizin üzerinde hesabı olan güçlerin maşalığına soyunan tüm terör örgütlerinin başlarını ezmek üzerimize vacip değil mi? PKK’nın PYD’nin YPG’nin kürt kardeşlerimizle ne ilgisi var. Bunlar adeta parasının verenin istediği gibi kullandıkları birer kiralık katiller sürüsüne dönüşmüşlerdir. DEAŞ’ın islamla uzaktan yakından bir alakası olabilir mi? Bu bölgemizde yıllardır neredeyse sadece Müslümanları öldüren masulları katletmek dıyında bir vasfı olmayan bir örgüttür. FETÖ derseniz Pennsylvania’daki şarlatın emrinde kendi ülkesine her türlü kötülüğü eden bir ihanet çetesidir.”

HİÇBİRİ BİZİM GÜNDEMİMİZDE YOKTUR, OLMAYACAKTIR
Üniter yapı tartışmalarına değinen Erdoğan, “Son günlerde bir dedikodu var. Üniter yapı meselesi. Türkiye’nin üniter yapısının en büyük savunucusu, en başta gelen müdafi daima şahsım başta olmak üzere, biz olduk, biz olacağız. Eyaletmiş, federasyonmuş, şuymuş buymuş... Hiçbiri bizim gündemimizde yoktur, olmayacaktır. Bunların birçoğu zaten tarihtir, tarih olmuştur. Artık siyaset güncelleniyor, yönetim sistemleri güncelleniyor.  Cumhuriyetimizi üniter yapısı içesinde ilelebet payidar kılması konusundaki kararlılığımızı bir kez daha tekrar ediyorum. Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen tüm devletlerimizle gurur duyuyoruz. Özellikle de Anadolu'daki ilk devletimiz Selçukluyla, cihan devletimiz Osmanlı ile ve şartların en zor olduğu bir zamanda kurduğumuz Cumhuriyetimizle iftihar ediyoruz” ifadelerini kullandı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.