Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yarın Macaristan'a Gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Dördüncü Toplantısı’nın icrası kapsamında yarın Macaristan’a resmi ziyarette bulunacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı János Ader’le gerçekleştirecekleri görüşmenin ardından Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’la birlikte Konsey toplantısına başkanlık edecekler. Temaslarda, Türkiye-Macaristan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecektir. Bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacaktır.

Konsey toplantısı vesilesiyle, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmeye matuf muhtelif anlaşma ve belgelerin imzalanması da öngörülmektedir. Türk ve Macar işadamları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Orbán’ın katılımlarıyla icra edilecek toplantıda biraraya gelecekler.

Ziyaret kapsamında; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Budapeşte’deki Gül Baba Türbesi’ni ve bu vesileyle Türbe kompleksinde, Türkiye Okçular Vakfı ile Gül Baba Türbesi Mirası Koruma Vakfı tarafından düzenlenen “Minyatürlerle Osmanlı Devri Türk Okçuluğu” sergisinide ziyaret edecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.