Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Aubameyang atv ankara türk telekom Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri uzatıldı mı Patent İş Birliği Antlaşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kudüs Kararı Tepkisi: Ey Trump, Sen Ne Yapmak İstiyorsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararına, “Böyle bir adımı atmak özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır?” tepkisini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda işçilere hitap etti. Taşeron işçilere kadro konusunda “hayırlı olsun” dileğinde bulunan Erdoğan, “Kolay değil 900 bin işçi bundan istifade ediyor. Artık ‘benim sonum, benim akıbetim ne olacak’ diye bir sorun yok. Yeter ki herkes kamunun kurallarına uysun” dedi.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararına ilişkin de değerlendirmede bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Amerika aslında BM’nin 1980 kararını adeta hiçe saymıştır. Bugüne kadar Amerika ve İsrail’den başka dünyada hiçbir ülkenin 1980 BM kararının dışında, ona aykırı bir adımı olmamıştır. Sayın Trump’ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil. Çünkü Kudüs Müslümanların, Hristiyanların kısmi olarak da Musevilerin adeta ibadetgahı olarak görülmüştür, bugüne kadar. Ağırlıklı olarak tabi ki Müslümanların ilk kıblegahıdır, ilk kıblemizdir bizim Mescid-i Aksa.

Şimdi böyle bir adımı atmak dünyada, özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar. Şu anda Sayın Trump’ın bu açıklamaları adeta ‘mikser’ görevi görmeye yöneliktir. Karıştırmaya yöneliktir, barıştırmaya değil.

“PAPA’YLA DA GÖRÜŞME TALEBİM OLDU”

Kusura bakmasın, Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak tüm İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerini İstanbul’da toparlayacağız. Bunun yanında telefonlarla da görüşmelerimi sürdürüyorum. Burada sadece İslam ülkelerini değil hatta Papa’yla da görüşme talebim oldu, onunla da bu akşam veya yarın sabah görüşeceğiz çünkü burası aynı zamanda Hristiyanların da mabedi, onunla da bu konuyu görüşmem lazım. Sayın Putin’le de görüşmemi yapacağım. Batı ülkeleri, Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, bunlarla da görüşmelerimi yapacağım çünkü bu artık sadece Müslümanların değil adeta insanlığın görevidir.”

“HERKESİN FOYASI AÇIK NET ORTAYA ÇIKIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de Reza Zarrab’ın tanık olarak ifade verdiği davaya da işaret ederken, şöyle devam etti:

“Burada Sayın Trump, ‘Ben güçlüyüm, öyleyse haklıyım’ diyorsa, yanılıyor. Güçlü olmak, haklı olmak demek değildir. Haklı olan güçlüdür. Bunu böyle bilmesi lazım. Burada biz haklıyız ve bu kumpasların altında ve arkasında nelerin olduğunu da son zamanlarındaki bu mahkeme sürecinden gayet iyi biliyoruz. Şu anda mahkemede dönen dolapları biliyorsunuz, ‘bunda yalan söyledim, şunda yalan söyledim, filanca rüşvet almadı’, tamam da haftalardır, aylardır neyle meşguldü bu insanlar? Öyleyse şu anda herkesin foyası açık net ortaya çıkıyor, muameleye de buna göre tabi olacaklar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.