Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Davutoğlu : İslam Dünyası Bu Kıskacı Aşacaktır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kilis’te olduğu gibi dışarıdan saldıranlar olacak, Bursa’da olduğu gibi içeriden canlı bomba saldırıları yaparak halkımızın moralini bozmak, ülkemizin geleceğini karartmak isteyenler olacak” dedi.

Başbakan Davutoğlu, TRT’den yayınlanan “Yeni Türkiye Yolunda” isimli program ile vatandaşlara seslendi. 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni hatırlatan Davutoğlu, Meclis’in kuruluş sürecini, “Bir araya geldiler ülkenin her bir yanından, Türk, Kürk, Sünni, Alevi her bir köşesinden Ankara’da buluştular. Ankara o andan itibaren istiklalimizin karargâhı oldu. Ankara o andan itibaren milletimizin onur mücadelesinin verdiği odak şehir oldu” ifadeleriyle özetledi.

“ÇOK GÜZEL BİR UZLAŞI ÖRNEĞİ”

Yarın kutlanacak 1 Mayıs Emek Bayramı’na da değinen Davutoğlu, sendikalar ile yapılan görüşmeler sonrasında 1 Mayıs’ın kutlanacağı alanın ortak belirlenmesi hakkında, “1 Mayıs’la ilgili çok güzel bir uzlaşı örneğine şahit olduk” diyerek, “1 Mayıs Emek Bayramınız kutlu olsun. 1 Mayıs’ın bu sene barışçıl bir ortamda geçmesi temel dileğimizdir. Bu konuda güzel bir uzlaşı örneği sergileyen bütün sendikalarımıza da teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.

“İSLAM DÜNYASI BU KISKACI AŞACAKTIR”

“İslam dünyasının” kendi içinde ve dışında birçok konuyla mücadele ettiğine dikkat çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

“İçeride kendi halkına zulmeden zalim rejimler ve her türlü vicdani ilkeyi ayaklar altına alan barbar terörist örgütler, dışarıda ise şefkat dini olan İslam dinini tam bir algı sapmasıyla başka bir önyargıyla değerlendirmek isteyen çevreler, yani İslamofobik çevreler. Yani İslam’a, yani İslam dünyasına, yani Müslümanlara oryantalist gözle bakan çevreler, aşırı ırkçı akımların Avrupa’daki saldırıları. İslam dünyası bu kıskacı aşacaktır, İslam dünyası bu prangaları kıracaktır. Çünkü İslam dünyasında artık Türkiye gibi başarı örnekleri de var.”

VİZZE MUAFİYETİ

Vize muafiyetinin vatandaşların doğal hakkı olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Bunu alana kadar çaba göstereceğiz. Türkiye içinde gerekli çalışmaları yaptık, ümit ederiz ki önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu bu kararı uygulamaya geçirecek adımları atar. Bu konuda da yoğun bir faaliyet içindeyiz” dedi.

SPORDA BAŞARI

Davutoğlu, Türkiye’nin sporda güzel haberler aldığını belirterek, “Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Avrupa Kupasını kazandı. Maçtan hemen sonra Galatasaray Başkanını, Sayın Dursun Özbek’i aradım ve tebriklerimi ilettim. Çünkü bu başarı sadece bir takımımızın başarısı değil ülkemizin başarısı. Diğer taraftan teniste bir ilk gerçekleşti ve İstanbul Turnuvasını kadın tenisçimiz Çağla Büyükakçay kazandı. Daha nice başarıların arka arkaya geleceğinden eminim. Bir ülke bir kez özgüven kazanmışsa bu her alana yansır” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİNDEN EMİN OLUNUZ”

“Dünya zor bir süreçten geçiyor, çevremizde ateş çemberi var” diyen Davutoğlu, Ankara’da “Türkiye’yi düşünen, Türkiye’nin geleceğiyle yatıp kalkan ve her şeyini Türkiye için feda etmeye hazır devlet kadroları” olduğunun altını çizerek, “Devletinize güveniniz, devlet ve millet el ele verdiğinde, devlet ile millet kaynaştığında bir ülkenin en büyük enerjisi ortaya çıkar. Ülkemizin geleceğinden emin olunuz, ekonomimizin yükselişinden emin oluruz” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZ BERABERLİĞİMİZDİR”

Başbakan Davutoğlu, “Yeni Türkiye Yolunda” konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Tabii hain odaklar her zaman bu ülkenin geleceğini karartmak için çaba gösterecekler, Kilis’te olduğu gibi dışarıdan saldıranlar olacak, Bursa’da olduğu gibi içeriden canlı bomba saldırıları yaparak halkımızın moralini bozmak, ülkemizin geleceğini karartmak isteyenler olacak. Onlara karşı en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimizdir. Şundan emin olunuz: Gerek sınırlarımızın korunması, gerek vatandaşlarımızın huzur ve istikrarının her şehrimizde mutlak anlamda teminat altına alınması için gece-gündüz çalışıyoruz. Her türlü tedbir alınacak, her türlü çalışma yapılacak ve bu ülkenin her bir köşesi mutlak emniyetin ve tam özgürlüğün sağlandığı topraklar olacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.