Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar AİLE ırak türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home)

Demirtaş: Evlatlarımızın sizin pisliklerinizi örtsünler diye ölmelerine izin vermeyeceğiz

ANKARA (ANKA) – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Şehirde, dağda, bayırda, karakolda, evinde, meydanda, alanda ölümüne sebep olduğunuz her insan, bizim insanımız, Türkiye toplumunun evlatlarıdır. Üniformasına, siyasi düşüncesine bakmaksızın, biz tamamının acısını paylaşacağız, tamamının bu halkın evlatları olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Evlatlarımızın sizin pisliklerinizi örtsünler diye öldürülmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Demirtaş, HDP MYK Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti iktidarının, “boğazına kadar suça batmış, kirliliğe bulaşmış bir iktidar olarak, 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma gücünü yitirince panikle, büyük bir öfkeyle hareket ederek, yeniden tek başına iktidar olabilmenin yollarını aramaya başladığını” söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu:

“Elbette ki, erken seçim, koalisyon kurulamadığı takdirde demokratik bir seçenektir; bundan kaçacak, korkacak halimiz yok. Ama olası bir erken seçimde kaotik bir ortamda, güvenliğin tesis edilemediği bir durumda, ‘Biz iktidardan düşersek Türkiye, içeride ve dışarıda büyük bir kaos yaşar. Yeniden bizim iktidar olmamız lazım’ korkusunu kamuoyuna vererek, bir erken seçim olasılığında tek başlarına iktidar olmayı hedefliyorlar. Tabi ki tek hedef bu değil, bütün bu çılgınlıklar sadece bunun için yapılmıyor. Şunu bütün yurttaşlarımız bilsin ki, seçim döneminde Ağrı’da tanıklık ettik, kendi emirleriyle askerleri ölüme gönderebilecek çılgınlığa, pervasızlığa sahip olduklarını gördük. Fakat şehirde, dağda, bayırda, karakolda, evinde, meydanda, alanda ölümüne sebep olduğunuz her insan, bizim insanımız, Türkiye toplumunun evlatlarıdır. Üniformasına, siyasi düşüncesine bakmaksızın, biz tamamının acısını paylaşacağız, tamamının bu halkın evlatları olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Evlatlarımızın sizin pisliklerinizi örtsünler diye öldürülmelerine izin vermeyeceğiz. Hele hele yolsuzluk ve rüşvet, hırsızlık ve her türlü çirkef işin içine batmış bir geçici hükümet, HDP’den hesap sormaya, HDP’ye fatura çıkartmaya asla kalkmasın. Henüz hesabı görülmemiş suçlar bu kadar ortada dururken, kimse HDP’ye saldırarak kendini temizlemeye çalışmasın. Bizi kaybedecek saraylarımız yok, bizim kaybetmekten korkacağımız makamlarımız, kırmızı plakalarımız yok. Bizim kaybetmekten korkacağımız çalıp çırptığımız ayakkabı kutularına doldurduğumuz milyarlarca dolarımız yok. Bizim bir şeyimiz yok. Asıl siz kendinizi düşünün. Zannediyor musunuz k, o cenazelerin üstüne örttüğünüz bayrak, sizin suçlarınızı da örtecek? Zannediyor musunuz ki, o tabutlar sizin günahlarınızı da örtecek? Ülkeyi adım adım iç savaşa, adım adım bölgesel bir savaşa sürüklemenize izin vermeyeceğiz. Türkiye toplumunun içi rahat olsun, HDP var, HDP görevinin başındadır. Kendilerini Türkiye’nin sahibi, bizi de vatan haini gibi göstermeye çalışanlar, asıl dönüp bu vatana yaptıkları haksızlıklara, zulümlere baksınlar. Kendileri bize hesap sorma hakkına sahip değiller.”

-“PARTİLERİ HALK AÇAR, HALK KAPATIR”-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasına yönelik çağrısına da yanıt veren Demirtaş, şunları ifade etti:

“Biraz önce ifade ettiğim çerçevede hayata geçirilmeye çalışılan politika, zaten faşizan bir politikadır. Faşizan düşünceye sahip olanların da bu politika balıklama atlamalarından daha doğal ne olabilir ki? Kendi işlerini yapıyorlar. Dediğim gibi, korkacak bir şeyimiz olsaydı, siyasette, Ankara’nın merkezinde, Parlamentoda bulunmazdık. Çekinecek hiçbir şeyimiz yok, veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Asıl kendi kirli tarihlerine baksınlar. Maraş’tan, Çorum’dan, Sivas’a kadar eli kana bulaşmış, boğazına kadar kana batmış olanlar bu ülkede daha hesap vermeden hesap sormaya kalkıyorlar. Partileri halk açar, halk kapatır.” (ANKA)
(AYÇ/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.