Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Dışişleri Bakanlığı: Eritre Ve Etiyopya Arasında İmzalanan Ortak Deklerasyonu Memnuniyetle Karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı,  dün Asmara’da Eritre ve Etiyopya arasında imzalanan Ortak Deklerasyonu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Afrika’daki istikrara önem veren bir ülke olduğu belirtilerek, Etiyopya ve Eritre arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik atılan adımları ve son olarak Etiyopya Başbakanı Ahmed Abiy’in Eritre’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında dün Asmara’da Eritre ve Etiyopya arasında imzalanan Ortak Deklarasyonunun memnuniyetle karşılandığı dile getirildi.

Bakanlık, Ortak deklarasyonun iki komşu ülke ve halk arasında ilişkilerin normalleşmesinin, her iki ülkenin kalkınmasını ve refahını destekleyeceğine ve Afrika Boynuzu bölgesinde barış, istikrar ve kapsamlı bir işbirliğine vesile olacağına inandıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.