Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AİLE

Dışişleri Bakanlığı’ndan Almanya’ya Seyahat UyarısI

Dışişleri Bakanlığı, Almanya için yayımladığı seyahat uyarısında, Almanya’da yaşayan ve Almanya’ya seyahat etmeyi planlayan vatandaşların “siyasi içerikli tartışmalara girmemelerinde, seçim öncesi siyasi parti toplantılarından, terörist örgütlerce düzenlenen ya da desteklenen Alman makamlarınca göz yumulan gösteri, yürüyüş gibi faaliyet alanlarından uzak durmaları” çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Almanya Federal Cumhuriyeti'ne ilişkin seyahat uyarısı yayımladı. Uyarıda, Almanya’da siyasi liderlerin seçim kampanyalarını Türkiye karşıtlığı ve Türkiye’nin AB üyeliğini engelleme temelleri üzerine kurduğu belirtilirken, söz konusu ülkelerdeki siyasi atmosferin bir süredir giderek artan şekilde aşırı sağ ve hatta ırkçı söylemin etkisi altında olduğu ifade edildi.
Almanya’da Şansölye adayı bir parti liderinin açıkça ırkçı unsurlar içeren beyanları karşısında Alman makamlarınca herhangi bir tedbir alınmamasının “endişe ve ibret verici” olduğu söylenirken, Almanya’da Türk vatandaşları arasında siyasi görüşleri temelinde de ayrım yapıldığı ve bir kısım vatandaşa sırf bu nedenle sözlü saldırılar yöneltildiği bildirildi.
Almanya’da öteden beri diğer yabancılarla birlikte Türkiye’den giden vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları mahalle ve binalarda “sebebi açıklanamayan” yangınlar çıktığı ve ölümle sonuçlanan olaylar yaşandığını hatırlatan Bakanlık, bu olayların en azından bir kısmının ırkçılar tarafından gerçekleştirilen kundaklama olayları olabileceği yönünde makul şüphe bulunmasına karşın Alman makamlarının bu olayların üzerine kararlılıkla gitmediğini ifade etti.

“NSU DAVASINDA ADALET HALEN TECELLİ ETMEDİ”
Yabancı düşmanlığı ve ırkçılık konusunda Almanya’da yargı sürecinden de sonuç alınamadığı belirtilen açıklamada, 2000-2007 yılları arasında sekizi Türk, on kişinin öldürülmesinin faili “Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU)” isimli Neo-Nazi terör örgütü mensuplarına ilişkin NSU davasının Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde 2013 yılında başlatıldığı, ancak 380 duruşma yapılmış olmasına rağmen adaletin halen tecelli etmediği hatırlatıldı.

“ALMANYA’YA GİDEN VATANDAŞLARA KEYFİ OLARAK KÖTÜ MUAMELE”
Dışişleri Bakanlığı, başta havalimanlarında olmak üzere Almanya’ya Türkiye’den giden vatandaşların, varışlarında Alman emniyet ve gümrük makamlarınca keyfi olarak bekletme, sorguya çekme, saygısız davranma gibi kötü muamelelerin sıklıkla uygulandığını öne sürdü.
Almanya’nın aynı zamanda terör örgütlerine de kucak açtığı belirtilen açıklamada, “PKK ve FETÖ mensubu olduğu bilinen çok sayıda terörist Almanya'da barınmakta ve bu ülkenin sokaklarında serbestçe gezen teröristlerin yaptığı faaliyetlere göz yumulmaktadır. FETÖ konusunda çeşitli bahaneler uyduran bu ülke makamları bizzat terörist olarak tanıdıkları, AB tarafından da tescilli PKK konusunda da gerekli kararlı adımları atmaktan imtina edegelmiştir” ifadeleri yer aldı.

GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞ ALANLARINDAN UZAK DURMA ÇAĞRISI
Almanya’da yaşayan ve Almanya’ya seyahat etmeyi planlayan vatandaşların tedbirli olmalarında, faaliyetlerinde bu genel tabloyu göz önünde bulundurmalarında, olabilecek yabancı düşmanı ve ırkçı muamele, davranış ve sözlü saldırılar karşısında itidalli hareket etmelerinde fayda görüldüğünü belirten Bakanlık, “siyasi içerikli tartışmalara girmemelerinde, seçim öncesi siyasi parti toplantılarından, terörist örgütlerce düzenlenen ya da desteklenen Alman makamlarınca göz yumulan gösteri, yürüyüş gibi faaliyet alanlarından uzak durmaları” çağrısında bulundu.
Yapılan açıklamada, Almanya’daki vatandaşlardan Dışişleri Bakanlığı, Berlin Büyükelçiliği ile Almanya'daki Başkonsolosluklardan yapılabilecek ilave uyarı ve duyuruları takip etmeleri istendi. Söz konusu seyahat uyarısında Almanya’daki temsilciliklerin temas bilgileri ve iletişim numaraları da yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.