Diyarbakır'da, Suikast Hazırlığında Olan PKK'lı 2 Terörist Yakalandı
Diyarbakır Valiliği, jandarma ekiplerinin Diyarbakır'da düzenlediği operasyonda PKK'nin suikast tarzı eylemler için görevlendirdiği belirtilen iki şahsın yakalandığını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada;
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Diyarbakır ili genelinde BTÖ mensuplarının Bombalı Araç saldırılarının önlenmesi maksadıyla yol emniyet ve kontrol faaliyetleri (Askeri Birlikler ve GKK kontrol noktaları tarafından) aralıksız olarak devam edilmektedir.
Alınan bu tedbirler kapsamında; BTÖ mensuplarına kuryelik yapan ve bu kapsamda BTÖ mensuplarıyla görüşmek maksadıyla 2 işbirlikçi şahsın Silvan kırsalına gideceğine yönelik bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince icra edilen Yol Kontrol ve Arama faaliyetinde söz konusu 2 şahıs yakalanmıştır.
Şahıslarla yapılan görüşme sonucunda, Silvan kırsalında faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü ile irtibatlı olduklarını, BTÖ mensupları tarafından suikast tarzı eylemler yapmakla görevlendirildiklerini beyan etmişlerdir.

Ahırda Atış Eğitimi Yapmışlar
Şahıslara ait ev ve eklentilerinde Cumhuriyet Savcısının talimatı ile yapılan aramada evin alt katında bulunan boş ahırın duvarına iki adet hedef çizildiği ve bu hedeflere ateş etmek suretiyle BTÖ mensupları tarafından atış eğitimi verildiği tespit edilmiş, yapılan aramada toplam 7 adet 9 mm boş tabanca fişeği bulunmuştur.
Bölgemizde yaşayan vatandaşların ve kamu personelinin emniyetini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir." denildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.