Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Diyarbakır'ın Lice İlçesinde 1 Ton 36 Kg Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda gerçekleştirilen operasyonda; Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında; icra edilen adli aramalarda, temas araması esnasında kayalıklar ve çalılar arasına gizlenmiş şekilde ele geçirilen (31) adet çuval ile (3) adet jelikan bidon içerisinde; 1 ton 36 kg esrar ele geçirildi. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, BTÖ mensuplarını arayıp bulmak ve etkisiz hale getirmek, BTÖ mensuplarınca kullanılan sığınak ve barınakları tespit ederek içerisindeki silah ve mühimmatları muhafaza altına almak, diğer malzemeler ile sığınakları imha etmek, BTÖ ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla; Lice ilçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda gerçekleştirilen operasyonda; Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında; icra edilen adli aramalarda, temas araması esnasında kayalıklar ve çalılar arasına gizlenmiş şekilde ele geçirilen (31) adet çuval ile (3) adet jelikan bidon içerisinde;  1 ton 36 kg esrar ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır.

Operasyon bölgesinde icra edilen adli aramalarda; Lice ilçesi Yolçatı Köyünde ikamet eden N.İ. isimli şahsın adresinde yapılan aramada, (17) adet paketlenmiş ve satışa hazır vaziyette (15) kg esrar, (1) adet ruhsatsız av tüfeği, (15) adet av tüfeği fişeği, (2) adet havalı tüfek ile  Lice ilçesi Yolçatı Köyü Sınır Mezrasında ikamet eden S.D. isimli şahsın adresinde yapılan aramada; şahsın evinin bahçesinde (46) kg esrar ile (110) adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir. Şüpheli şahısların yapılan aramada evde olmadıkları tespit edilmiş, şahısların yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.  

BTÖ mensuplarınca kullanılan (1) adet kış sığınağı tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Bahse konu sığınak içerisinde; çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirilmiş, ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemelere el konulmuş, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir." denildi. 

Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırLice
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.