Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE Entübe Sayısı recep tayyip erdoğan haberleri

Diyarbakır Valiliği Lice’de Sivillerin Öldürüldüğü İddiasını Yalanladı

Diyarbakır Valiliği, 3 Eylül’de Diyarbakır Lice’de gerçekleştirilen operasyonda sivillere ateş açıldığı iddialarını yalanladı. Valilik, kesinlikle teröristler ile işbirlikçi şahıslar haricinde hiçbir vatandaşa ateş edilmediğini bildirdi.

Diyarbakır Valiliği basında yer alan, 3 Eylül’de Diyarbakır Lice’de yapılan operasyonlarda sivillerin öldürüldüğü iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Lice İlçesi Bağlan Köyü’nde düzenlenen operasyonların HDP vekillerince çarpıtıldığı belirtildi.

Valilik açıklamasında operasyon kapsamında öldürülen teröristin 1988 yılı doğumlu Mehmet Barkın isimli şahıs olduğu, şahsın çeşitli terör suçlarından arandığını belirtildi.

Açıklamada operasyon sırasında helikopterle inmekte olan operasyon birliklerine, helikopterden iniş esnasında teröristlerce ateş açılması üzerine terör örgütü üyeliği, kasten öldürme ve uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti suçlarından aranan Celal Yıldırım’ın üzerinde 1 adet el bombası ile yanağından ve kafasından yaralanmış halde, Bedri Yıldırım’ın ise sağ yakalandığı bildirildi. Ayrıca, Münir Serin isimli işbirlikçinin ayağından yaralı olduğunun tespit edilmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi.

Valilik, operasyon birliklerince, helikopterden iniş esnası ve sonrasında güvenlik kuvvetlerine ateş eden terörist ve işbirlikçilerine ateşle karşılık verildiğini, kesinlikle teröristler ile işbirlikçi şahıslar haricinde hiçbir vatandaşa ateş edilmediğini açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.