Diyarbakır’da Uzman Çavuş Sağlam’ı Şehit Eden 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

24 Mayıs’ta teröristlerle çıkan çatışma sonucu yaralanan ve 9 Haziran’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Sağlam’ın faili 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklama göre, dün Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Hani ilçesi Yukarıturalı Köyü Kılareş Komu mülki sınırları içerisinde operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında, 24 Mayıs’ta teröristlerle çıkan çatışma sonucu yaralanan ve 9 Haziran’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sağlam’ın faili 2 terörist ölü olarak etkisiz hale getirildi. Operasyonda ayrıca 2 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet RPG-7 Rotetatar, 1 adet tabanca, 3 adet Anti-Tank roketatar mühimmatı, 1 adet el bombası, 1 adet gece görüş dürbünü ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, etkisiz hale getirilen teröristler hakkında adli işlemlere başlandığı ifade edilen açıklamada, delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat, örgütsel doküman ve diğer malzemelerir muhafaza altına alındığı, el bombası ile Anti-Tank roketatar mühimmatının Patlayıcı Madde İmha Timince yerinde imha edildiği dile getirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.