Diyarbakır’ın 5 İlçesindeki Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

Diyarbakır’ın Hani, Lice ve Kocaköy ilçelerinde 7 Aralık’ta terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan operasyonda terör örgütü mensuplarının kullandığı sığınak ve mağaralar kullanılamaz hale getirildi. 12 şüpheli gözaltına alındı. 5 ilçeye bağlı 51 köy ve mezrada PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyon nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı ise kaldırıldı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Diyarbakır’ın Hani, Lice ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisinde, 7 Aralık 2017 Perşembe günü başlanılan Bayrak-70 Şehit Jandarma Teğmen Recep Erdoğan-2 Operasyonunun 9 Aralık 2017 Cumartesi günü başarıyla tamamlandığı belirtildi.

Söz konusu operasyon kapsamında gerçekleştirilen temas aramaları sonucunda, terör örgütü mensuplarınca kullanılan 2 adet sığınak ve 1 adet doğal mağaranın kullanılamaz hale getirildiğinin belirtildiği açıklamada, Lice ilçesinin Birlik, Şenlik köyleri ile Hani ilçesi Yukarıturalı, Gömeç, Serenköy ve Kırım köyleri mülki sınırları içerisinde 2 adet sığınak içerisine gizlenmiş ve toprağa gömülü vaziyette jelikan bidonlar içerisinde tespit edilen silah, mühimmatın muhafaza altına alındığı, diğer yaşam malzemelerinin ise imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada, yol kontrol faaliyetleri ile adli aramalar neticesinde, 2 bin 116 şahıs ve 985 aracın JABS sorgulamasının yapıldığı, operasyon bölgesindeki 40 konut ve eklentisinde adli aramaların gerçekleştirildiği, 1’i “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan olmak üzere toplam 12 şüphelinin yakalanarak haklarında gerekli adli işlemlerin yapıldığı bilgisine yer verildi.

1 MİLYON TL DEĞERİNDE TOZ ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada ayrıca, narko-terörizmle mücadele faaliyeti kapsamında, Lice ve Hani ilçeleri kırsal alanında gerçekleştirilen adli ve temas arama faaliyetleri sonucunda, piyasa değeri 1 milyon 293 bin TL olan 112.5 kilogram kubar ve 11.2 kilogram toz olmak üzere toplam 123.7 kilogram esrar maddesinin ele geçirildiği ve Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, muhafaza altına alındığı belirtildi.

Bu arada, Lice, Kocaköy, Silvan, Hazro ve Kulp ilçelerine bağlı 51 köy ve mezrada PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyon nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı ise kaldırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.