Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Doğu Nisan'da Kar Altında

Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası, Doğu Andolu Bölgesini de etkisi altına aldı. Erzurum, Kars, Ardahan'a ilkbahar karı yağdı. Kar kalınlıkları Ardahan'da 15, Erzurum'da 4 santimetre olarak ölçülürken, daha yüksek kesimlerde ise yarım metreye ulaştı. Palandekön Dağında sıcaklık sıfırın altında 12'li dereceleri gördü.

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, bir süre sonra kar yağışına dönüştü. Gece yarısına kadar aralıklarla devam eden kar, Erzurum, Kars, Ardahan kent merkezinde etkili oldu. Kar kalınlığı Erzurum kent merkezinde 4 santime ulaşırken, yüksek kesimlerde yarım metreyi buldu.

Dün gecenin en düşük sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Palandöken Dağında 12.7 derece, Palandöken Kayak Merkezinde 11, Kop Dağında 10, Erzincan Ergan Kayak Merkezinde 9, Erzurum'un Aziziye, Çat, Erzincan'ın Otlukbeli, Refahiye, Ardahan'ın Göle'de 8, Erzurum Havalimanında, Ardahan'ın Damal'da 7, Erzurum kent merkezi, Aşkale, Şenkaya'da 6, Erzurum'un Karayazı, Ardahan'ın Çıldır'da 5, Ardahan'da 4, Kars'ta 3 derece olarak ölçüldü.  Zirai don olayının yaşandığı Erzurum, Kars, Ardahan'da buzlanmadan kaynaklanan trafik kazalarının meydana geldiği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.