Öne Çıkanlar tbmm chp çin gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

"Edirne Bize Az Oy Veriyor, Hizmet Götürmeyelim Demedik"

Başbakan Binali Yıldırım, “Biz bizi seçenlere değil, 80 milyona hizmet ettik. Edirne'de belki de bize verilen oylar, muhalefet partilerine verilenden daha az ama şunu demedik, ‘Edirne bize az oy veriyor, Edirne’ye hizmet götürmeyelim’ demedik. Hizmette siyaset olmaz, bu anlayışla çalıştık" dedi.

Başbakan Yıldırım, Edirne’de düzenlenen mitingde halka hitap etti. Referanduma 17 gün kaldığını anımsatan Yıldırım, “Ülkemiz için, milletimiz için, geleceğimiz için önemli bir karar vereceğiz. 16 Nisan'da devlet sistemini değil, hükümet sistemini değiştireceğiz” dedi.

Güçlü hükümetler döneminde Türkiye’nin parlak yıllarını yaşadığını belirten Yıldırım, Menderes ve Özal döneminde büyüme sağlandığını ifade etti. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan döneminde aynı Türkiye’nin rekorlar kırdığını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

“Edirne’yi düşman işgal etmişti. Enver Paşa düşmandan kurtarmak için harekete geçti. ‘Edirne’ye Enver gireceğine Bulgar girsin’ dediler. 100 yıl önce bunları söyleyenler ve bazı uzantıları yine aynı şeyi söylüyorlar, ‘Sandıktan evet çıkmasın da isterse Türkiye batsın, ekonomi çöksün, ne olursa olsun. Ekonomi batsın, terör azarsa azsın. Yeter ki Recep Tayyip Erdoğan kazanmasın, Türkiye'ye ne olursa olsun’ diyorlar. Bu anlayışla nereye varacağız? Bu anlayışla bugüne kadar hep mücadele ettik. Biz bizi seçenlere değil, 80 milyona hizmet ettik. İşte Edirne. Edirne'de belki de bize verilen oylar, muhalefet partilerine verilenden daha az ama şunu demedik, ‘Edirne bize az oy veriyor, Edirne’ye hizmet götürmeyelim’ demedik. Hizmette siyaset olmaz, bu anlayışla çalıştık. Kimsenin düşüncesine, etnik kökenine, yaşam tarzına bakmayız. Bizim derdimiz ekmeği büyütmek, ülkeyi büyütmek. ‘Küçük olsun benim olsun’ diyenlere karşı diyoruz ki, ‘Büyük olsun 80 milyonun olsun.’

Bu anayasa değişikliğine PKK, FETÖ karşı çıkıyor. Bazı Avrupa ülkeleri de hayır için çalışıyor. Bu size bir şey hatırlatmıyor mu? Bunlar bizim geleceğimizin iyi olmasını ister mi? İstemezler. Bunu anladık da CHP'ye ne oluyor? Ana muhalefet partisi, sen neden karşı çıkıyorsun? Halbuki, Kılıçdaroğlu ne diyor, ‘Ben bu anayasaya 1982'de hayır oyu verdim.’ İyi ya, biz de senin hayır oyu verdiğin anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen hayır demek değil, evet oyu vermektir. Kendi içinde çelişkiye düşüyorsun. Bu anayasaya hayır oyu veriyorsun, şimdi değiştirelim diyoruz, yine hayır diyorsun. 82’de kalmışsın. Biz sen 82 modelsin diyoruz alınıyorsun ama oradan bir santim ileri gitmemişsin. Fırsat bu fırsat, bir kez daha düşün Kılıçdaroğlu.

Biz seçilme yaşını 18’e düşürdük. CHP buna da karşı çıkıyor, anlamak mümkün değil. Halbuki bu CHP 2011 seçim beyannamesinde diyor ki, ‘Biz iktidara gelirsek seçilme yaşını 21’e indireceğiz. Biz daha iyisini yaptık, 18’e indirdik. Niye karşı çıkıyorsun? Kendinle niye ters düşünüyorsun? Milletim bunu görüyor.”

-Edirne’ye Hızlı Tren-

“Bizim derdimiz millete hizmet, Türkiye’ye hizmet” diyen Başbakan Yıldırım, 15 yılda Edirne’ye 11 milyar yapıldığını ifade etti. Meriç ve Ergene nehirlerinin temizlenerek hayata kazandırıldığını söyleyen Yıldırım, Edirne’ye en az 500 baş kapasiteli damızlık düve üretim merkezi kurulacağını, 3 yeni barajla ovaların sulanmasının sağlanacağını belirtti. Edirne’ye hızlı tren geleceğini söyleyen Yıldırım, spor lisesi yapılacağını, Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı stadyumun yenileneceğini ifade ederek, İpsala, Keşan, Süloğlu ve Havsa ilçelerine doğalgaz getirileceğini müjdeledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.