Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Ege ve Akdeniz’deki Depremin Detayları

Gökova Körfezi'nde Richter ölçeğine göre 6,3 büyüklüğünde ve yerin 0,1 kilometre derinliğinde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Gökova Körfezi'nde saat 01.31'de gerçekleşen deprem Bodrum, Datça ve Muğla merkezinden hissedildi.

Gece saat 01.31’de Gökova Körfezi'nde yaşanan depremi AFAD 6,3 büyüklüğünde ölçerken, Kandilli Rasathanesi 6,6 büyüklüğünde ölçütü. Kandilli rasathanesinin verilerine göre, bugün Ege ve Akdeniz’de toplam 173 artçı deprem olurken bunların 20 tanesi 4’ün üstü büyüklüğündeydi. Gökova Körfezi’nde 154, Kos Adası’nda 6, Ege Denizi’nde 3, Oniki Adalar’da 3, Akyarlar-Bodrum’da 3, Midilli Adası’nda 1, Bitez-Bodrum’da 1, Fesleğen-Milas’da 1, Karaköy-Datça’da 1, Yalı-Bodrum’da 1 defa artçı sarsıntı gerçekleşti.

Muğla Valisi Civelek: Şu Ana Kadar Can Kaybımız Bulunmamakta

Ege'de yaşanan Richter ölçeğine göre 6.3 şiddetindeki depremin ardından açıklamada bulunan Muğla Valisi Esengül Civelek Depremin Muğla'da güçlü hissedildiğini belirterek, "Şu ana kadar ilimiz genelinden olumsuz bir haber almadık depreme ilişkin. Tabii ki henüz çok yeni arkadaşlarımızla birlikte detayda çalışıyoruz ama ancak şu ana kadar intikal eden bir can kaybımız bulunmamakta maddi hasarlar vardıysa da bunların zaten incelemesi araştırması da süreçte gerçekleşecektir. Şu an olumsuz bir durum yok. Vatandaşlar sokakta. Bunun artçıları da olabilecektir. Depremin bir travma, korku yarattığını biliyoruz ama bizler için önemli olan şu ana kadar ilk gelen bilgiler çerçevesinde olumsuz bir haberle karşılaşmadık" şeklinde konuştu.

Kızılay Genel Başkanı Kınık: Yunan Kızılhaçı’na Destek Teklifimizi İlettik

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, depremle ilgili gelişmelerin an be an takip edildiğini açıklayarak, “Güzel Egemizin Körfezleri, Adaları çoğunlukla depremlerle oluşmuştur. Yani bu her an yaşayabileceğimiz bir afettir. Tatilcilerin bölgeyi boşaltmasına gerek yok. Korkmuş olabilirler ama buradaki risk başka bölgelerdeki riskten çok daha fazla değil. Konutlarında ve işyerlerinde fiziki hasar olan vatandaşlarımız bir süre binalarına girmesin. AFAD’ın uyarılarını izlesinler. Ekiplerimiz Muğla, Bodrum ve Datça’da tespit ve destek çalışmalarını sürdürüyor. Yunanistan’ın Kos Adası’ndan can kaybı haberi aldık. Yunan Kızılhaçı’na destek teklifimizi ilettik” ifadelerini kullandı.

AFAD Depremin Büyüklüğünü 6,6 Olarak Güncelledi

AFAD’dan Gece saat 01.31’de Gökova Körfezi'nde  depremin büyüklüğüne ilişkin güncelleme geldi. AFAD tarafından yapılan açıklama şöyle: “Muğla Bodrum açıklarında Gökova Körfezi’nde 21 Temmuz 2017 tarihinde saat 01:31:10’da meydana gelen depremin büyüklüğü AFAD tarafından Mw=6.6 olarak güncellenmiştir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.