Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Eğitim İş Sendikasından Taziye Mesajı

Adana Aladağ İlçesi’nde özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Balık olayın yaşandığı yerde açıklamalarda bulundu.

Olayın yaşandığı yeride açıklamada bulunan Mehmet Balık, “Yurdun, Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği tarafından ücretsiz olarak işletildiğini açıklamıştır. Bu acı olay, sözüm ona yoksul aile çocuklarına yardım amaçlı kurulduğu iddia edilen, ancak daha çok siyasi ve dini istismar etmek üzere faaliyet gösteren bazı dernek ve vakıfların, öğrencilere yardım adı altında yurtlar açarak, buralarda öğrencileri, kendi amaçları doğrultusunda yetiştirmek istemelerinin sonucudur” ifadesini kullandı.

“Bakanlık Bu Tip Kurumlara İzin Veriyor”

Mili Eğitim Bakanlığı’nca bu gibi kurumlara açıkça destek verilmesini eleştiren Balık,  “ Bu gibi kurumlara Milli Eğitim Bakanlığı’nca açıktan destek verilmesi, hatta bizzat buna benzer vakıf, dernek ve cemaat, tarikat yurtlarına bu çocukların yerleştirilmesi ve oralarda belirli amaçlara hizmet için yetiştirilmelerine göz yumulması; yapılan çalışmalara katkı sunulması artık gizli olmaktan çıkmış, tüm kamuoyunun gözleri önünde cereyan eder duruma gelmiştir” dedi ve Karamanda  yaşanan olayları hatırlattı:

“Devlet Çocukların Can Güvenliklerini Sağlamakla Yükümlüdür”
 
“Karaman’da yaşanan taciz olayından ders almayan başta Mili Eğitim Bakanlığı yetkilileri olmak üzere tüm devlet yetkililerine hatırlatmak istiyoruz. Devlet, 18 milyondan fazla çocuğun eğitiminden, onurlu, düzgün bir yaşam sürmesinden, sağlıklı, huzurlu, dengeli bir yaşam içerisinde çağdaş, insani ve evrensel değerlere bağlı yurttaşlar olarak yetiştirilmesinden sorumludur. Devlet, bu konuda gereken tedbirleri almak ve çocuklarımızı her türlü tehlikeye karşı korumak, can güvenliklerini sağlamakla yükümlüdür” ifadesini kullanan Balık, devletin sorumluluklarını bilmesi gerektiği konusunda uyardı:
“Devlet, kendi sorumluluğu altındaki bu çocukların eğitimini, barınmasını, ihtiyaçlarını belirli amaçlara hizmet eden; çoğu dini esaslara göre eğitimi şekillendirmek isteyen, eğitimin laik yapısını yok etmeye çalışan bir kısım tarikatların, Cumhuriyet düşmanı vakıf, dernek veya cemaatlerin eline terk edemez” dedi.

“Milli Eğitim Bakanlığına ve Tüm Valilerini Buradan Uyarıyoruz”

Okullarda faaliyet gösteren,  eğitime destek adıyla faaliyet gösteren dernekleri eleştiren Türk İş Sendikası Başkanı,  “Okullarımızda eğitim-öğrenim gören milyonlarca öğrencimizi korumak için “Eğitime katkı, yardım, destek” adı altında faaliyet gösteren bu tür vakıf, dernek ve cemaatlere karşı duyarlı olmalarını bunların yerli yersiz konferans, toplantı, seminer, bağış adı altında okullarımızda faaliyet göstermelerine izin vermemelerini; kimsesiz yardıma muhtaç çocuklarımızı bu tür tarikat dernek vakıf gibi kuruluşlarının ellerine bırakmamalarını ve bu çocuklarımızın ihtiyaçlarını bizzat devlet imkanlarıyla sağlamalarını; aksi halde bu tür sonuçlardan kendilerinin de  sorumlu olacaklarını unutmamaları gerektiğinin bir kez daha hatırlatırız. Devletin hiçbir kuruluşunun cemaat, tarikat vakıflarının bağış ve yardıma ihtiyacı yoktur” şeklinde konuştu.

“Yaşamını Kaybedenlere Allahtan Rahmet Diliyorum”

Devletin hiçbir kuruluşunun cemaat, tarikat vakıflarının bağış ve yardımına ihtiyacı  olmadığını  Ülkenin çocuklarının onurlu ve güvenli bir eğitim almasının Anayasal görev olduğunu belirterek, “Eğitim-İş olarak olayda ihmali bulunan tüm sorumlular bir an önce tespit edilerek yargılanmasını        istiyor, yaşamını yitiren öğrencilerimize rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyoruz” taziyesinde bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.