Öne Çıkanlar palandöken gündem tbmm chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi çin kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi

Elazığ'da 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlidi Şerif Okundu

Elazığ Valiliği tarafından 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminde hayatını kaybeden 249 vatan şehidi için şehitliklerde anma programı yapıldı, şehitler için Mevlidi Şerif okutuldu.

Şehitler için anma programları İcadiye, Kolordu ve Harput 15 Temmuz Polis Şehitliklerinde gerçekleştirildi.
Vali Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri şehit mezarlarına çiçek bıraktılar ve şehit aileleri ile görüştüler. Programlarda şehitler için Kuranı Kerim okundu ve dualar edildi.

Şehitlik ziyaretinde bir değerlendirme yapan Vali Çetin Oktay Kaldırım “Çok aziz ve necip bir milletimiz var. 15 Temmuz hain darbe girişimini bastıran milletimiz kalkışma anında bu vasfını göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milletimizin ortaya koymuş olduğu irade Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı veya bir Bedir Savaşı kadar kıymetlidir. Milletimizin tüm kesimleri, bütün renkleri, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde meydanlara inerek ülkemizi büyük bir badireden kurtardılar. Ülke genelinde 249 şehidimiz 2193 gazimiz, Elazığ’dan da 8 şehidimiz ve 6 gazimiz bulunmaktadır. Asil insanların yaşadığı bu şehir de bu vasfını 15 Temmuz’da göstermiş ve darbeye karşı olan tavrını net bir şekilde sergilemiştir. Bugün bu hain kalkışmanın seneyi devriyesi ama biz 15 Temmuz ruhunu bütün yıla yayarak o ruhla ve o heyecanla çalışacağız. Bu ülkeye, bu asil millete ve şehitlerin yakınlarına karşı sorumluluğumuz büyüktür ve dolayısıyla çok çalışmamız gerekmektedir. Bugün burada toplanan bütün idarecilerimiz ve siyasilerimiz şehitlere ve onların ailelerine karşı vefa borçlarını yerine getirmekteler. Bugün başlayacak olan 15 Temmuz anma programlarında Elazığlılarla birlikte bu hain kalkışmayı bir kez daha lanetleyeceğiz. Bu vesileyle şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ederken gazilerimize de şifalar ve uzun ömürler  diliyorum” dedi.
Şehitlik ziyaretlerinin ardından İzzetpaşa Camisinde Mevlidi Şerif okundu. Mevlidi Şerif programına Vali Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Öğlen namazını müteakiben gerçekleştirilen Mevlidi Şerif programında 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminde hayatını kaybeden 249 vatan şehidi için dualar edildi ve salavatlar getirildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.