Öne Çıkanlar tbmm chp çin gündem Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi palandöken Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi facebook aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

Emine Erdoğan: Asıl Olan Büyüklerimizi Muhtaç Etmeden Hayatlarını Sürdürmelerini Sağlamaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Yaşlı sorunlarının çözümü konusunda devlet, toplum ve bireyler olarak hepimize düşen sorumluluklar var. Asıl olan, büyüklerimizi kimseye muhtaç etmeden, aile bütünlüğü içinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamaktır” dedi.

Emine Erdoğan, Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Yaşlı Bakımının Geleceği: Göç, Sosyal İçerme ve Dayanışma” konulu konferansa katıldı. Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle Latanya Otelde düzenlenen konferansta Erdoğan, ‘Umuda Yolculuk’ temalı fotoğraf sergisini gezdi ve bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye toplumunun, yaşlıları sadece bir gün hatırlayan değil, onları her zaman baş tacı eden yüksek bir kültüre sahip olduğunu belirten Erdoğan “Anadolu kültüründe, aksakallı ihtiyar olmak adeta bir rütbedir. İhtiyarlarımız, üzerlerinde hikmetin, bilgeliğin nişanını taşırlar. Hürmete layıktırlar. Hayata dair hakikatler onlardan dinlenir. Yaşlılık bir anlamda hikmet ve kemal sahibi olmakla eşdeğerdir. O nedenle yaşlanan başlanır” dedi.

"Toplum ve Bireyler Olarak Hepimize Düşen Sorumluluk Var"

Türkiye nüfusunun doğurganlığın azalması ve iyi yaşam şartları ile yaşlanmakta olduğuna dikkat çeken Emine Erdoğan, “Yaşlılarımıza sosyal devlet uygulaması çerçevesinde hak ettikleri hizmeti sağlamalıyız. Yaşlı sorunlarının çözümü konusunda devlet, toplum ve bireyler olarak hepimize düşen sorumluluklar var. Asıl olan, büyüklerimizi kimseye muhtaç etmeden, aile bütünlüğü içinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

"Dev Çınarlarımızın İhtiyaçları Her Şekilde Gözetilmelidir"

Yaşlıların toplumdan tecrit edilmesi yerine bulundukları ortamlarda insani şartlarda yaşatılmasının hedeflenmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Kentlerimiz yaşlı dostu olmalı, dev çınarlarımızın ihtiyaçları her şekilde gözetilmelidir. Toplumsal hayata katılımlarının önündeki engeller kaldırılmalıdır” dedi.  Erdoğan konuşmasını, “Gençlerinin ve yaşlılarının kıymetini bilen bir toplum olmayı, bu değerlerimizle yükselmeyi temenni ediyorum” sözleriyle tamamladı.

Konferansta Emine Erdoğan’a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Partili milletvekilleri de eşlik etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.