Öne Çıkanlar palandöken gündem tbmm chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi çin kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi

"Engelli Kardeşlerimizin Hak Ettiği Şartlara Kavuşmaları İçin 14 Yıldır Gayret Gösteriyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım, “Engelli kardeşlerimizin hak ettiği hayat şartlarına kavuşmaları ve toplumsal hayata istedikleri gibi katılmaları için 14 yıldır büyük bir gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Başbakan Yıldırım,  engelliliğin yalnızca engelli fertleri ve onların ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendiren bir sosyal mesele olduğunu ifade etti. Engelli vatandaşların her türlü ihtiyaç ve taleplerinin karşılanmasının hükümetin önceliklerinden olduğunu belirten Yıldırım, “Bizim siyasetimizin temelinde insana hizmet düşüncesi vardır” dedi.

“Engelli kardeşlerimizin hak ettiği hayat şartlarına kavuşmaları ve toplumsal hayata istedikleri gibi katılmaları için 14 yıldır büyük bir gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullanan Yıldırım, engellilerin yetenek ve birikimleri doğrultusunda istihdam edilerek hayatın her alanında varlık göstermelerinin, toplumsal zenginliğin daha da artmasını sağlayacağını kaydetti.

Yıldırım, mesajını şöyle sonlandırdı:

“‘Biz de bir gün engelli olabiliriz’ düşüncesiyle yürütülen kampanya ve projeleri yürekten destekliyor, engelsiz bir dünya için herkesi en üst düzeyde sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımıza en içten sevgilerimi sunuyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.