Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Eroğlu, "Türkiye Orman Varlığını Arttıran Nadir Ülkelerden Biridir"

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak; baharın müjdecisi olan Nevruz’u ve 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü tebrik etti. Eroğlu, 


Türkiye Orman Varlığını Arttıran Nadir Ülkelerden Biridir
Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatmış olduğu Milli Ağaçlandırma Seferberlikleri neticesinde ormancılık alanında muhteşem çalışmalara imza atmıştır. Yapılan başarılı çalışmalarla birlikte, toplumumuzda ormana ve ağaca olan ilgi ve alaka daha da artmıştır. Ülkemizde orman alanları dışında, okul bahçeleri, hastane ve sağlık ocağı avluları, ibadethane ve mezarlıklar ile yol kenarları da ağaçlandırmıştır.


Türkiye orman alanını arttıran nadir ülkelerden biri olmuştur. Son 16 yılda takriben 5 milyon hektar alanda ağaçlandırma ve ormancılık faaliyeti yürütülerek 4 milyar 70 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur. 2002 yılında ülkemizin orman alanı 20,8 milyon hektar iken, 2018 yılı sonunda 22,3 milyon hektara yükselerek 1,5 milyon hektar orman alanı genişlemiştir. 
Türkiye’nin orman alanları artarken, orman serveti de %30 artmıştır. 2002 yılında 1,2 milyar m3 olan orman serveti, 2018 yılı sonunda 1,6 milyar m3’e yükselmiştir. 
Türkiye’nin yapmış olduğu muazzam ağaçlandırma ve ormancılık çalışmaları bütün Dünya’nın dikkatini çekmiştir. Dünya Ormancılık Zirvesi düzenli olarak New York’ta gerçekleştirilirken, 2013 yılında ilk defa Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı döneminde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir. 
Çölleşme ve erozyonla mücadele konusunda Türkiye lider olmuştur. 1970’li yıllarda erozyon yüzünden taşınan toprak miktarı yıllık ortalama 500 milyon ton iken yapılan başarılı erozyon kontrol çalışmaları ile 154 milyon tona düşmüştür. Türkiye bu alanda başta Afrika ülkeleri olmak üzere komşu ülkelere de destek olmuştur. Ülkemizin takdire şayan çalışmaları Birleşmiş Milletlerin dikkatini çekmiş ve 2015 yılında BM Çölleşme ile Mücadele 12. Taraflar Toplantısı Ankara’da başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bendeniz de COP12’nin 2 yıl dönem başkanlığını yaptım” dedi.

NASA, Türkiye Dünya Orman Alanına En Fazla Katkıyı Veren Ülke Olmuştur

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Marifet iltifata tabidir, Dünya’nın pek çok saygın kuruluşu, ülkemizde gerçekleştirdiğimiz muazzam ağaçlandırma çalışmalarından övgüyle bahsetmektedir. NASA’nın tespitlerine göre Türkiye, ormanlık ve yeşil alanları en fazla arttıran ülkelerden biri olduğu belirtilmiştir. Yine Şubat ayında OECD tarafından açıklanan, ülkemizin son 10 yıllık çevre raporunda, Türkiye’nin, OECD üyesi pek çok ülkenin aksine orman alanlarını arttırdığı belirtilmiştir. Ben bu muazzam çalışmaları gerçekleştiren orman teşkilatına teşekkür ediyor, bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü tekrar kutluyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.