Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

Fahrettin Yokuş: Gümrük Bakanlığı ve hükümet yetkilileri kaçırılan memurlara duyarsız kaldılar

 

ANKARA(ANKA) – Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 10 ve 21 Ağustos günlerinde toplam 20 gümrük çalışanının bölücü teröristler tarafından kaçırıldığını belirterek, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Hükümet yetkilileri tüm uyarılarımıza rağmen Gümrük Kapılarında gerekli tedbirleri almamıştır. Bakanlığın ve Hükümetin sorumsuzluğu sonucunda toplamda 20 devlet memurumuz PKK terör örgütünün eline düşmüş ve insaflarına terk edilmiştir” dedi.

Yokuş yazılı açıklamasında Türk Büro-Sen olarak endişelerinin, Habur Gümrük Kapısı Başta olmak üzere, Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı, Hakkari Esendere Sınır Kapısı ve Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı gibi diğer kritik sınır kapılarımızda terör saldırılarının artarak devam edeceği yönünde olduğunu bildirdi. Gümrük Kapılarında can kayıplarının yaşanmaması için hükümetin derhal önlem alması gerektiğini belirten Yokuş, “ersonelin kapılara gidiş gelişleri esnasında can güvenlikleri sağlanmalıdır. Türk Büro-Sen olarak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Hükümeti, bu sorumsuz davranışlarından vaz geçerek, devlet memurlarının can güvenliklerini sağlamaya davet ediyoruz” dedi.

Yokuş, çözüm süreci adı altında yaşanan dönemde teröristlerin şımartıldığını kaydetti. (ANKA)

(HM/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.