Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba

GAİB Başkanı Çıkmaz’dan Saldırı Açıklaması

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, terörü ve destekçilerini lanetlediklerini ifade ederek “Bu alçak saldırı sadece Türkiye ve Türk Milletine yönelik değil, bütün dünyaya ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Terörü ve destekçilerini lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı (GAİB) Abdulkadir Çıkmaz, İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen terör eylemi sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Çıkmaz, Türkiye’nin dünyada yaşanan gelişmeler ve olaylar göz önüne alındığında zorlu bir süreçten geçtiğini kaydetti.

Çıkmaz, terörün ırkı, dili, dini ve milliyeti olmadığını belirterek, “İstanbul’da teröristlerce gerçekleştirilen bu saldırı bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Gerek Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasında gerekse dünya genelinde karanlık emellerini gerçekleştirmek isteyenler bu emellerinde başarıya ulaşamayacaklar. Kandan beslenerek kaos üretip insanlar üzerinde korku ve panik yaratmayı çalışan bu teröristler ve destekçileri karşısında Türkiye olarak bir birimizi kucaklamak ve kenetlenmek zorundayız” açıklamalarında bulundu.

“Teröre karşı sadece Türkiye değil, bütün dünya, bütün insanlık kenetlenmek zorunda” diyen Çıkmaz, şöyle devam etti:

“Türkiye son dönemlerde atılan önemli adımlarla dünyadaki önemini bir kez daha arttırmıştır. Ülkemizde meydana gelen önemli gelişmelerden rahatsız olan iç ve dış mihraklar harekete geçerek bu alçak saldırıları yapmışlardır. Bu gelişmeler Türkiye’nin değişik bölgelerinde terör faaliyetlerinin artmasına neden olurken son olarak dün İstanbul’da yaşanan terör saldırısı herkesin kenetlenmesi gerektiği gerçeğini bir kez daha göstermiştir. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Türkiye genç ve dinamik nüfusuyla, ekonomik yapısı ve büyüklüğüyle, stratejik ve jeolojik yapısıyla dünyanın göz bebeği bir ülkedir. Bu ülkede teröristlerin terör eylemleriyle çirkin emellerini gerçekleştirmelerine millet olarak izin vermeyeceğiz. Ülkemizin ve insanlarımızın huzurunu bozmaya çalışan, birlik ve beraberliğimizle ülke toprağımızın bölünmez bütünlüğünü tehdit eden bu tür eylemlerin amaçlarına ulaşamayacağı aşikârdır. Uyanık olmak, birbirimize inanmak ve kenetlenmek zorundayız. İstanbul Atatürk Havaalanında teröristlerce düzenlenen terör saldırısı sonrası hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralı olan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.